Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2023 m. vasario 15 d.

Terminuota prieiga prie duomenų bazės „Taylor & Francis Group“ elektroninių knygų

Gera žinia įvairių mokslo sričių specialistams ir studentams – Nacionalinei bibliotekai suteikta terminuota prieiga prie „Taylor & Francis Group“ elektroninių knygų. Prieiga prie šios duomenų bazės suteikta iki 2023 m. balandžio 30 d.

Taylor & Francis eBooks“ elektroninių knygų platforma, turinti kolekcijas, kurias išleido visame pasaulyje žinomų ir apdovanojimų pelniusių autorių ir redaktorių tinklas.

Duomenų bazėje rasite elektroninių knygų socialinių, humanitarinių, biomedicinos, fizinių ir technologijos mokslų temomis. Tai puiki priemonė ir moksliniams tyrimams, ir laisvalaikiui.

„Taylor & Francis eBooks“ duomenų bazės privalumai:

  • turinio paieška;
  • citavimo funkcija (APA formatas);
  • paieškos rezultatų filtravimas;
  • paieškos rezultatuose pateikiami elektroninių knygų ir jų skyrių puslapiai, santraukos;
  • išsamios daugelio elektroninių knygų turinio lentelės.

Laikinos prieigos laikotarpiu vartotojai galės tik skaityti elektronines knygas, t. y. jie negalės atsisiųsti knygų ar jų dalių į savo įrenginius. Skaityti galima ne tik bibliotekoje, bet ir namie.

Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių paprasta. Siūlome naudotis „Ezproxy“ paslauga, kurią rasite www.lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis ne bibliotekoje arba spauskite Prisijungti. Čia įvedę skaitytojo pažymėjimo numerį, bibliotekos prenumeruojamas užsienio duomenų bazes galėsite naršyti ir namie. Primename, kad prenumeruojami elektroniniai ištekliai, kuriuos galite naršyti namie, pažymėti piktograma Piktograma.

Šiuo metu testuojamos 3 duomenų bazės. Daugiau informacijos rasite čia.