Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Dailės terapijos užsiėmimas „Paleisk nerimą“ su Kristina Šaltyte

2023 m. lapkričio 28 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Lapkričio 28 d. 17 val. kviečiame į meno edukaciją su viešnia Kristina Šaltyte.

Meno edukacijų cikle pristatomi meno teorijos pagrindai ir rengiamos praktinės dailės pamokos. Šios edukacijos skirtos pradedantiems meno mėgėjams, bet papildyti teorines ir praktines žinias gali ir profesionalai.

Pasitelkdami dailės terapijos metodus, tyrinėsime savo nerimą, baimę arba kitą neigiamą jausmą, kuris trukdo kasdieninėje veikloje, o gal ir siekti užsibrėžtų tikslų. Ieškosime vidinės stiprybės ir būdų atpažinti iškylančius sunkumus, juos spręsti. Šį kartą pasikliausime vaizduote laike.

Mokėjimas piešti čia nėra svarbus, svarbiau įsitraukimas į procesą, kūrybinės energijos pažadinimą.

Dailės terapija dažnai atskleidžia daugiau nei žodžiai. Kūrybinis procesas sužadina pasąmonę, iškelia įvairias gyvenimo patirtis, kurios nugula piešiniuose. Reflektavimas grupėje padeda atpažinti neįsisąmonintus elgesio modelius, troškimus, išgyvenimus, o piešiniai prabyla jums ir apie jus. Grupinėje terapijoje visada sulauksite palaikymo žodžių ir patirsite bendrystę.

Užsiėmimą ves K. Šaltytė – Žemės ir aplinkos menininkė, dailės terapijos metodų praktikė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dailės terapijos programos magistrantė, dailės terapeutų draugijos „TerapiArta narė“. Šiuo metu dailės terapijos metodus ji taiko darbe su vaikais, turinčiais autizmo spektro sutrikimą, ir paaugliais iš socialinės rizikos šeimų.

„Dailės terapija susidomėjau prieš kelerius metus. Prisipažinsiu, kad anksčiau turėjau skeptišką požiūrį į tai, vėliau sužinojau, kad meno terapijos turi mokslinį pagrindą ir priklauso sveikatos mokslams. Daug metų dirbau įdomų darbą, reikalaujantį atsakingumo, kūrybingumo ir tikslumo. Dėl didėjančios įtampos, didelių darbo apimčių, baimės padaryti klaidą patyriau perdegimo sindromą. Perdegimo pasekmė buvo darbovietės keitimas, o vėliau – ir profesijos. Visa tai suprasti padėjo dailės terapijos sesijos, psichologijos paskaitos dailės terapijos magistrantūroje. Supratau, kaip svarbu suvokti save ir savo jausmus“, – sako K. Šaltytė.

Edukacija vyks Pažinimo erdvėje-Laimės Lukošiūnienės salėje (V a., 535 kab.). Į užsiėmimą prašome registruotis iš anksto el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 28 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis iš anksto el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame