Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Kūrybinės dirbtuvės vaikams ir šeimoms Palangos vasaros skaitykloje

2024 m. rugpjūčio 22 d. 17.00 val. – 19.00 val.

Rugpjūčio 22–24 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka Palangoje vasarojančius jaunuosius skaitytojus kviečia susitikti ir turiningai praleisti laiką Palangos vasaros skaitykloje!

Rugpjūčio 22 d. 17 val. komikso kūrimo dirbtuvės „Kosminis komiksas“. Kviečiame atvykti į vasaros skaityklą ir sukurti nuotykių knygelę apie kosmoso platybes. Šioje edukacijoje-kūrybinėse dirbtuvėse, skirtose 8–12 metų vaikams (ir jų tėveliams), ne tik susikursite komiksų knygelę, bet ir sužinosite apie JAV komiksų kultūrą, paslaptinguosius ateivius ir pirmuosius astronautus Mėnulyje.

Visas reikalingas priemones suteiksime.

Dalyvių amžius – nuo 8 metų.

Kūrybinių dirbtuvių trukmė – 2 val.

Rugpjūčio 23 d. 11 val. darbeliai iš popieriaus „Vėjo malūnėlis“. Šiose dirbtuvėlėse dalyviai sužinos, kaip patiems pasigaminti įvairių darbelių iš popieriaus. Vaikai, padedami edukatorės, išmoks iš spalvoto popieriaus išsilankstyti ir dekoruoti nesudėtingą popierinį vaikišką žaislą – „Vėjo malūnėlį“.

Dalyvių amžius – nuo 6 metų

Dalyvių skaičius – iki 15 asmenų

Dirbtuvėlių trukmė – 45 min.

Rugpjūčio 23 d. 12 val. „Virsmo knygelė “. Skaityklos lankytojus kviečiame į kūrybines dirbtuves, kurių metu dalyviai pažins knygos sukūrimo procesą, patobulins žinias apie knygos formų įvairovę bei praktikuos kūrybinio proceso lavinimą. Dirbtuvėse vaikai pasigamins originalią asmeninę knygelę, kurios turinį kurs patys, o vėliau jį galės kūrybiškai transformuoti.

Edukacijoje laukiame vaikų nuo 7 m. ir jų šeimos narių.

Dirbtuvių trukmė – 1 val.

Rugpjūčio 23 d. 17 val. darbeliai iš popieriaus „Vokas laiškeliui“. Šiose dirbtuvėlėse dalyviai sužinos, kaip patiems pasigaminti įvairių darbelių iš popieriaus. Vaikai išmoks iš spalvoto popieriaus išsilankstyti nesudėtingą ir įdomią popierinę vaikišką dekoraciją – „Voką laiškeliui“.

Dalyvių amžius – nuo 6 metų

Dalyvių skaičius – iki 15 asmenų

Dirbtuvių trukmė – 45 min.

Rugpjūčio 23 d. 18 val. kūrybinės dirbtuvėsTapyba ant akmenukų“. Tapyba ant akmenukų yra kruopštus, susikaupimo ir kūrybiškumo reikalaujantis, smulkiąją motoriką lavinantis užsiėmimas.

Šių dirbtuvių tikslas – perteikti savo turimas idėjas, įspūdžius ar nuotaikas nedideliame akmenėlio plote, suteikiant tam kuo daugiau įprasminimo įvairiais simboliais, ženklais ar spalvų deriniais. Pasitelkiant akrilinius dažus dirbtuvių metu yra dekoruojamas dalyvio pasirinktas akmenėlis, kuris gali tapti puikiu suvenyru ar dovana.

Kviečiame nepraleisti!

Edukacijoje laukiame vaikų nuo 6 m. ir jų šeimos narių

Dirbtuvių trukmė – 1 val.

Rugpjūčio 24 d. 11 val. vasariškų istorijų skaitymai ir kūrybinės dirbtuvės. Vaikus ir jų tėvelius kviečiame pasiklausyti nuotaikingų eilėraščių ir istorijų apie vasarą, jos džiaugsmus ir nuotykius, apie jūrą ir jos gyventojus. Susitikimo metu jaukiai įsitaisiusius dalyvius kviesime pasitelkti kūrybiškumą ir fantaziją ir drauge sukurti piešinį, kuris reflektuoja išgirstas istorijas.

Dalyvių amžius – nuo 6 metų

Dalyvių skaičius – iki 15 asmenų

Edukacijos trukmė – 1 val.

Rugpjūčio 24 d. 12 val. darbeliai iš popieriaus „Knygos skirtukas“. Šiose dirbtuvėlėse dalyviai sužinos, kaip patiems pasigaminti įvairių darbelių iš popieriaus. Vaikai išmoks iš spalvoto popieriaus išsilankstyti ir dekoruoti nesudėtingą ir įdomią popierinę vaikišką dekoraciją – „Knygos skirtuką“.

Dalyvių amžius – nuo 6 metų

Dalyvių skaičius – iki 15 asmenų

Edukacijos trukmė – 45 min.

Rugpjūčio 24 d. 17 val. darbeliai iš popieriaus „Kiškis“. Šiose dirbtuvėlėse dalyviai sužinos, kaip patiems pasigaminti įvairių darbelių iš popieriaus. Vaikai išmoks iš spalvoto popieriaus išsilankstyti ir dekoruoti nesudėtingą ir įdomią popierinę vaikišką dekoraciją – „Kiškį“.

Dalyvių amžius – nuo 6 metų

Dalyvių skaičius – iki 15 asmenų

Edukacijos trukmė – 45 min.

Rugpjūčio 24 d. 18 val. „Ekslibriso dirbtuvės

Šiose dirbtuvėse dalyviai galės susikurti knygos ženklą – ekslibrisą.

Dirbtuvių metu dalyviai turės galimybę daugiau sužinoti apie ekslibrisą, pamatyti jo pavyzdžių. Ši veikla padeda atskleisti ir ugdyti kūrybiškumą bei kruopštumą, taip pat skatina mąstyti, koks objektas, žodis ar ženklas atspindi kiekvieną asmenybę ir kaip jį reikėtų perteikti naudojant pasirinktą techniką.

Dalyvių amžius – nuo 6 metų

Dalyvių skaičius – iki 15 asmenų

Dirbtuvių trukmė – 1 val.

Laukiame visų kūrybiškai nusiteikusių! Iki susitikimo Palangos vasaros skaitykloje!

Trumpai apie renginį

Data
rugpjūčio 22–24 d.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla (Vytauto g. 72)
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginiai gali būti fotografuojami ir (arba) filmuojami
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame