Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Japonų kino programa. „Vagiliautojai“

2022 m. gruodžio 5 d. 18.00 val. – 20.30 val.

Gruodžio 5 d. 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks japonų režisieriaus Hirokazu Kore-eda filmo „Vagiliautojai“ peržiūra. Juostą pristatys kino kritikė Rasa Paukštytė.

Japonų kino meistro Hirokazu Kore-edos „Auksinę palmės šakelę“ laimėjusiame filme Osamu ir jo sūnus, grįždami namo po kasdienės vagystės, randa šaltyje sustirusią keturmetę. Nors Osamu žmona iš pradžių nesiryžta priimti dar vieną valgyti prašančią burną į jau ir taip skurdžią šeimą, prievartos ženklai ant mergaitės kūno padeda apsispręsti. Nors šen bei ten vagiliaudami jie sunkiai suduria galą su galu, šeima gyvena laimingiau už daugelį. Kol netikėta paslaptis tampa rimtu išmėginimu jų bendrystei...

Renginio rėmėjai: Užsienio reikalų ministerija, UAB „Giantera“

Japonų kino programa skirta Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių šimtmečiui paminėti. Šis ir kiti ciklo renginiai palydi Nacionalinėje bibliotekoje šimtmečio minėjimo proga atvertą parodą „Ryšiai / Kizuna“. Daugiau informacijos apie parodą ir kitus ciklo renginius ieškokite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje ir „Facebook“ paskyroje.

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 5 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Rėmėjai
Užsienio reikalų ministerija; UAB „Giantera“
Svarbu
filmas rodomas originalo kalba, subtitrai – lietuviški