Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. birželio 12 d.

Kultūros naktis Nacionalinėje bibliotekoje

Vilniui minint 700 metų jubiliejų, birželio 16-osios naktį vilniečius ir miesto svečius jau 17-ąjį kartą kvies kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“. Šventinius metus festivalis pasitinka su šūkiu „Prisikimšk kultūros“ – taip kviesdamas į gausius miestą vienai nakčiai transformuojančius kultūros renginius.

O „vaišių“ netrūks – festivalio organizatoriai ypatingąją penktadienio naktį žada apie 120 renginių įvairiausiose miesto vietose.

Kultūros gurmanams Nacionalinė biblioteka paruošė labai turiningą programą.

Šiemet ypatingas dėmesys skiriamas šeimoms su vaikais. Jų lauks net trys renginiai: teatralizuotas skaitymas „Naktis bibliotekoje“, kūrybinės dirbtuvės vaikams „Stasio Ušinsko marionetė Tavo interaktyvioje knygelėje“, kurias ves dailininkė Sigutė Chlebinskaitė, ir kūrybinės dirbtuvės „Vilniaus sukūrimo sapnas 360°“, kurios vyks Nacionalinės bibliotekos dirbtuvėse PATS SAU.

Vakarėjant programą pradės meno projektas „Šiuolaikiniai ritmo eksperimentai“ – Dominyko Besakirsko ir Radvilės Karnišauskaitės kūrybinis bendradarbiavimas su Vilniaus kolegijos muzikinio teatro studijų programos studentais.

Kiekvienais metais per „Kultūros naktį“ Nacionalinė biblioteka atveria savo lobynus. Šiemet iš Nacionalinės bibliotekos rinkinių parengtos trys parodos: „Fotografavęs širdimi: Vilnius Jano Bułhako fotografijose“, „Iššūkis sovietinei priespaudai ir melui: „Sąjūdžio žinioms“ 35-eri“ ir „Pasaulis sukosi 33 greičiu. Vilniaus plokštelių studija“. Ekskursijas po parodas ves Nacionalinės bibliotekos specialistai.

Kviesime apsilankyti ir Mindaugo Lukošaičio parodoje „Kompozicija“. Joje eksponuojami menininko nauji ir anksčiau sukurti piešiniai, taip pat niekur nerodytos fotografijos. Ekskursiją po parodą ves dailėtyrininkė, parodų kuratorė Aušra Trakšelytė.

Elektronikos gerbėjus sudomins muzikinis projektas „Apie erdvę ir laiką“, vilniečio Aurimo Bražiūno elektroninių sąskambių garsovaizdis „MigloJE“ ir Ukku (Danielė Gavėnaitė). 

Kino gerbėjams „Kultūros naktį“ Vilniaus trumpųjų filmų festivalis bibliotekoje pristatys tris daugybę festivalių apkeliavusių ir Lietuvos vardą pasaulyje garsinančių naujosios kartos kino kūrėjų darbus: V. Katkaus „Kolektyviniai sodai“, S. Baradinsko „Techno, Mama“, B. Kapustinskaitės „Motinos“

Į kai kuriuos renginius bus reikalinga registracija, tad nepražiopsokite. Visi renginiai nemokami. 

Susipažinti su detalia vakaro programa galite paspaudę šią nuorodą.