Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2024 m. kovo 26 d.

Latvijos kultūros politikai domėjosi Nacionalinės bibliotekos veiklomis

Kovo 26 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Latvijos Respublikos Saeimos Švietimo, kultūros ir mokslo komiteto delegacija, vadovaujama Švietimo, kultūros ir mokslo komiteto pirmininkės Agitos Zarinos-Stūre. Svečius ir juos lydėjusią Latvijos Respublikos ambasadorę Lietuvos Respublikoje Solveigą Silkalną domina galimybės užmegzti dar glaudesnius ryšius tarp Lietuvos ir Latvijos kultūros lauko dalyvių.

Latvijos kultūros politikai įdėmiai išklausė specialistų pranešimus apie pagrindinius Nacionalinės bibliotekos veiklos akcentus ir rezultatus. Svečiams taip pat buvo pristatyti aktualiausi bibliotekos pokyčiai ir strateginės veiklos, kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimo ir e-kultūros platformos projektų įgyvendinimo perspektyvos, kiti vykdomi tarptautiniai ir nacionaliniai projektai, aptartos veiklos vykdant parlamentinės bibliotekos funkciją ir kiti aktualūs klausimai.

Svečiai sužinojo, kad Nacionalinė biblioteka daug dėmesio skiria informacijos sklaidai, kultūrinei diplomatijai, nuolat bendradarbiauja su Užsienio reikalų ir Kultūros ministerijomis, užsienio šalių ambasadomis Lietuvoje. Čia vyksta valstybinės reikšmės susitikimai, nes biblioteka yra tapusi pripažintu ir vertinamu kultūrinės diplomatijos ir politinės komunikacijos centru.

Turiningos ekskursijos po Nacionalinę biblioteką metu svečiai susipažino su įvairiapuse kūrybinių dirbtuvių veikla, jų iniciatyvomis ir parama kovojančiai Ukrainai, iniciatyvomis, skirtomis vaikams ir jaunimui, taip pat ir ankstyvajam skaitymui skatinti, buvo pristatyti Judaikos tyrimų centro pagrindiniai darbai ir pasiekimai.