Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. birželio 4 d.

Duomenų bazės „EBSCO Publishing“ nuotoliniai mokymai birželio mėnesį

Prasidėjus vasarai, „EBSCO Publishing“ tęsia pažintį su šia duomenų baze ir kviečia į nemokamus nuotolinius mokymus, kurie skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie ja domisi bei naudojasi. Mokymai vyks anglų kalba „Zoom“ platformoje.

Siūlomos šios mokymų temos:

  • „EBSCO eBooks purchase procedure“
    Mokymų metu pristatysime įrankį „EBSCOhost Collection Manager“. Apžvelgsime svarbiausias platformoje esančias parinktis ir žingsnis po žingsnio parodysime, kaip užsisakyti norimas elektronines knygas.
    Birželio 5 d. (trečiadienis) 11.00 val.  (trukmė – 30 min.) Registracija ›
  • eBook Manager: manage and customize your EBSCO eBooks
    „eBook Manager“ siūlo visą EBSCO el. knygų valdymo darbo eigą viename „EBSCOhost Collection Manager“ įrankyje. Per mokymus dalyviai sužinos daugiau apie šį įrankį, leidžiantį apžvelgti daugelį EBSCO bibliotekoje esančių el. knygų ir tinkamai prisitaikyti atsisiuntimo nustatymus.
    Birželio 11 d. (antradienis) 13.00 val. (trukmė – 30 min.)  Registracija ›
  • „Interesting summer magazines with the Flipster platform!“
    Mokymų metu apžvelgsime įrankį, skirtą skaitmeninės versijos populiarių žurnalų peržiūrai ir skaitymui. Pristatysime Flipster platformos galimybes vartotojams, paaiškinsime prieigos prie prenumeratos taisykles ir patarsime, kaip greičiausiai bibliotekininkai galėtų susipažinti su perkamiausių knygų pasiūla.
    Birželio 12 d. (trečiadienis) 12.30 val. (trukmė – 40 min.) Registracija ›
  • Holidays with EBSCO eBooks!
    Tai – praktiniai mokymai, per kuriuos dalyviai išmoks naudotis „EBSCO eBooks“ įrankiu, sužinos, kaip atsisiųsti visas norimas elektronines knygas ir skyrius, kaip naudotis gauta informacija  išmaniuosiuose telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose, kaip ją atsisiųsti naudojant Adobe Digital Editions  el. knygų skaitymo programinę įrangą.
    Birželio 18 d. (antradienis) 14.30 val. (trukmė – 45 min.)  Registracija ›

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO PublishingEBSCOhost.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.