Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. birželio 6 d.

Palangos vasaros skaitykla kviečia užsukti į svečius

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla vėl atveria duris ir kviečia kartu pasitikti jau 58-ąją vasarą. Dešimtmečius menančioje erdvėje galėsite jaukiai įsitaisyti ąžuolo paunksmėje, pavartyti sudominusią knygą, pasklaidyti laikraščių, žurnalų ar tiesiog pailsėti. Lauksime ir mūsų renginiuose – parodose, kūrybinėse dirbtuvėse, knygų pristatymuose, susitikimuose su kūrėjais. Palangos vasaros skaitykla duris lankytojams atveria birželio 11 d. 

Lankytojų lauks naujos ir skaitytojų pripažinimą jau pelniusios lietuvių ir užsienio autorių knygos, naujausi periodiniai leidiniai, penkios kompiuterizuotos darbo vietos, lauko ir vidaus erdvės maloniam ir naudingam laikui.

Vaikų skaitykloje veiks ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas „Knygų startas“. Šioje erdvėje net patys mažiausi skaityklos lankytojai ras patinkančių knygelių, suteikiančių galimybių geriau pažinti save ir supantį pasaulį.

Taip pat turėsime Nacionalinės bibliotekos Amerikos skaityklą reprezentuojančią knygų lentyną.

Tradiciškai daug dėmesio skirsime lankytojų pamėgtoms įvairioms parodoms. Kurorto svečius ir palangiškius pasitiks ukrainietės kūrėjos Natalijos Didenko meninė instaliacija „Tango su realybe“, eksponuojama skaityklos lauko erdvėje iš Vytauto g. pusės. Vaikų skaityklą papuoš Adomo Brako dailės mokyklos mokinių grafikos ir tapybos darbų paroda „Matomas-nematomas pasaulis“. Nuo birželio vidurio veiks Urtės Lagunavičiūtės paroda „Dedicated to blue“, kurioje bus pristatyta menininkės kurta šviesos ir stiklo instaliacija.

Birželio–rugpjūčio mėnesiais skaitykloje organizuosime renginius įvairioms amžiaus grupėms: nuo vaikų iki senjorų.

Birželio 19 d. „Senjoro“ organizacija pakvies nekasdieniams pokalbiams senjorus, jų vaikus ir anūkus. Renginyje psichologė pasidalins mintimis, kaip sumažinti atotrūkį tarp skirtingų kartų.

Kaip ir kasmet, birželio ir liepos mėnesiais vyks didelio populiarumo sulaukiantys biblioterapijos užsiėmimai. Kviesime į diskusiją su biblioterapijos elementais pagal rašytojos Rasos Aškinytės romaną „Glesum“, raginsime nerti į savo jausmų pasaulį per poeziją.

Liepos mėnuo taip pat bus gausus renginių. Vyks susitikimai su knygų autoriais. Rašytojas Paulius Norvila vaikams papasakos apie savo naujausią knygą „Išprotėję eilėraščiai“, o suaugusiesiems skaitys autorinę poeziją. Pianistė profesorė Veronika Vitaitė pasidalins įdomiomis istorijomis apie muziką ir muzikantus. Vyganto Švobos knygos apie Petrą Vyšniauską „Vyšnia džiazo sode“ pristatyme lankytojai turės galimybę susitikti su pačiu džiazo maestro.

Nacionalinės bibliotekos edukatoriai kvies į muzikos ir meno edukacijas. Kartu narpliosime daugiaplanį kūrybiškumą, gilinsimės į tinkamą susitelkimą, kaip kelią būti savimi.

Visą vasarą Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento edukatorės skirs dėmesį patiems mažiausiems skaityklos lankytojams ir jų šeimoms. Kviesime rytus leisti su knygomis, drauge kursime komiksus, smagiai leisime popietes žaisdami įvairiausius stalo žaidimus. Protmūšių mėgėjai savo žinias galės pasitikrinti literatūriniame protmūšyje, kurį ves populiarus rašytojas Justinas Žilinskas.

Paskutinį vasaros mėnesį skaityklos lankytojus džiugins Nacionalinės bibliotekos dirbtuvių PATS SAU komanda, su kuria tiek vaikai, tiek suaugusieji taps smalsiais kūrėjais.

Visą informaciją apie renginius sekite Nacionalinės bibliotekos tinklalapyje www.lnb.lt, „Facebook“ ir kitų socialinių medijų bibliotekos paskyrose, Palangos miesto reklamose ar teiraukitės tiesiog užsukę į skaityklą.

Maloniai kviečiame apsilankyti.

*

Skaitykla atidaroma birželio 11 d. 9 val.

Skaitykla dirba antradieniais–šeštadieniais 9–21 val., sekmadieniais 10–20 val.

Adresas: Vytauto g. 72, Palanga