Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. liepos 4 d.

EBSCO Publishing duomenų bazių nuotoliniai mokymai

Liepos ir rugpjūčio mėnesiais kompanija EBSCO Information Services besidomintiems duomenų bazėmis organizuoja mokymus apie teikiamas paslaugas. Jos skirtos itin plačiai auditorijai: studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir kt.

Atsižvelgiant į tai, kad nuo liepos 16 d. keičiasi EBSCO svetainės dizainas, o pati duomenų bazė atnaujinama, liepos 17 d. vyks specialūs mokymai apie atnaujintą portalą.

Visi mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą. Registruokitės, prisijunkite ir dalyvaukite. Mokymuose daugiau sužinosite apie EBSCO duomenų bazes ir neribotas paieškos galimybes.

Mokymų temos:

EBSCO Mobile App in 30 minutes

Vos per 30 minučių sužinosite, kaip veikia EBSCO mobilioji programėlė: kaip ją atsisiųsti, kaip prisijungti prie savo paskyros, kaip ieškoti reikiamų šaltinių ir juos skaityti tiesiog savo telefone arba planšetiniame kompiuteryje.

EBSCOhost for advanced researchers

Šių mokymų metu bus daug praktinių veiklų, atliktos pavyzdinės išplėstinės paieškos EBSCOhost platformoje. Pamatysite, kaip sukurti išplėstinės paieškos strategiją, naudoti specialiuosius simbolius ir kodus bei ieškoti jų tezaure.

Useful tools for researchers
Šių mokymų metu bus plačiau apžvelgtos šios funkcijas: straipsnių išsaugojimas atskirame aplanke ir paieškos rezultatų bendrinimas, paieškos istorijos naudojimas, duomenų išsaugojimas bibliografijos programose, įskaitant Zotero ar Mendeley bei straipsnių išsaugojimas Google disko paskyroje.

Get ready for the new academic year!
Dalyvaukite šioje mokymų sesijoje ir pasiruoškite naujiems mokslo metams. Po šios sesijos žinosite, kur rasti papildomos reklaminės medžiagos ir vaizdo pamokų. Taip pat bus pateikta keletas gerosios praktikos pavyzdžių.

EBSCOhost in a NEW version!

Mokymų metu susipažinsite su nauja EBSCOhost platformos versija, leidžiančia optimaliai atlikti paiešką prenumeruojamose EBSCO duomenų bazėse. Nauja EBSCOhost versija yra sukurta pagal nuolat kintančius vartotojų lūkesčius.

Searching for scientific literature on EBSCOhost without any secrets

Šių mokymų metu bus pateikta daugybė paieškos pavyzdžių naudojant išplėstinės paieškos ekraną EBSCOhost platformoje. Sužinosite, kaip naudoti išplėstinės paieškos strategiją ir specialiuosius simbolius tikslesniam rezultatui gauti.

EBSCOhost tools that make Your research more effective

Platforma EBSCOhost yra vieta, kur mokslininkai gali ne tik atrasti mokslinę literatūrą, bet ir dirbti su visu tekstu bei bibliografine informacija. Šių mokymų metu susipažinsite su EBSCOhost platformos funkcijomis, tokiomis kaip straipsnių išsaugojimas atskirame aplanke, paieškos rezultatų bendrinimas su kitais asmenimis, paieškos istorijos naudojimas, duomenų išsaugojimas bibliografijos programose, įskaitant Zotero ar Mendeley, ir straipsnių išsaugojimas Google disko paskyroje.

The problem of finding relevant search terms is a thing of the past!

Sunku rasti tinkamą paieškos terminą? Šie mokymai skirti paieškai pagal tezauro žodyną – sužinosite paieškos rezultatų skirtumus, naudodami tezaurą ir lygindami jį su įprastine kalba.

  • Rugpjūčio 28 d. (ketvirtadienis) 12.30 val. registracija

How to save time with your personal MyEBSCO account?

Praktinių mokymų dalyviai išmoks susikurti nemokamą paskyrą platformoje EBSCOhost, sužinos, kaip efektyviai taupyti laiką naudojant daugybę platformos parinkčių, pavyzdžiui, pranešimų kūrimą, rezultatų ir paieškų išsaugojimą, rezultatų rūšiavimą į teminius aplankus.

Creating bibliography and citations with EBSCOhost?
Užsiregistravę į šiuos mokymus sužinosite, kaip lengvai susikurti bibliografinius sąrašus ir citatas ieškant EBSCO duomenų bazėse. Pamatysite, kaip naudotis citavimo ir eksportavimo funkcijomis, kurios leidžia greitai sukurti kelių dažniausiai naudojamų formatų bibliografijas. Mokymuose bus atskleista, kodėl verta naudoti bibliografijos tvarkykles, tokias kaip Zotero ar Mendeley.

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, Duomenų bazė Academic Search Ultimate, Duomenų bazė Business Source Ultimate.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.