Telefonas Klaustukas Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. rugsėjo 3 d.

Naujos knygos Laisvalaikio skaitykloje

Grįžtančius iš atostogų skaitytojus kviečiame užsukti į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Laisvalaikio skaityklą, kurią pasiekė naujos knygos. Trumpai apie kelias iš jų. 

Pavasario sniegas: romanas / Yukio Mishima. – Vilnius: „Baltų lankų“ leidyba, [2024]. – 431, [1] p.

Istorinis romanas, kuriame pasakojama apie XX a. pradžios gyvenimą Japonijoje. Besikeičiančios visuomenės normos ir struktūra stipriai paliečia aukščiausią visuomenės sluoksnį. Šimtmečius gyvuojančių aristokratų šeimų statusas ima menkti, tarp aukštuomenės narių atsiranda pirkliai, menininkai, karininkai, kurie stengiasi įtvirtinti savo šeimos statusą imperatoriaus ir visuomenės akyse. Rašytojas Yukio Mishima buvo įsitraukęs į nacionalistų, kritikavusių vesternizacijos procesą Japonijoje, judėjimą, tad šioje knygoje taip pat nevengiama kritikuoti naują gyvenimo būdą, kuris veda į pragaištį.

 

Knygos viršelisKaraliaus žmonos tarnaitė: [romanas] / Jolita Zykutė. – Vilnius: Alma littera, 2024. – 348, [3] p.

Jolita Zykutė, daug labiau žinoma kaip knygų vaikams autorė, šįkart nusprendė parašyti knygą, skirtą suaugusiųjų auditorijai. Tai pseudoistorinis romanas, kuriame pasakojama dviejų karalysčių nesantaikos istorija, kurią bandoma užbaigti ne visai vykusia politine santuoka. Žmogiškos silpnybės, karštakošiškumas priveda prie sudėtingų sprendimų, su kuriais tenka gyventi visą likusį gyvenimą. Istorija kupina netikėtumų, sunkių pasirinkimų ir emocinių veikėjų išgyvenimų. 

 

Knygos viršelisKaip prižiūrėti namus, kai skęsti: apie lengvą namų valymą ir tvarkymą / KC Davis. – Vilnius: Alma littera, 2024. – 159, [1] p.

Sunku nuvalyti dulkes nuo lentynų? O gal vien nuo minties apie indų plovimą kyla noras eiti vakarieniauti į restoraną? Ši knyga turėtų padėti išspręsti šias ir panašias problemas, su kuriomis susiduriame kasdienės buities gyvenime. Tai tarsi patarimų rinkinys, kuris privers jus nustoti būti savo namų vergu. 

 

Knygos viršelisMiško terapija: gydanti gamtos galia: praktinis miško maudynių vadovas / A. Amos Clifford. – Vilnius: Alma littera, 2024. – 205, [3] p.

Ši knyga apie žmogaus santykius su jį supančiu pasauliu, o konkrečiai – gamta, buvimo joje privalumus žmogaus fizinei ir psichologinei sveikatai. Autoriaus sukurta „miško maudynių“ terapija kviečia technologijų išvargintą visuomenę atsiduoti gamtai. Knygoje nurodyta daugiau nei penkiasdešimt laisvos formos pratimų, kurie atvykus į mišką padės atpalaiduoti kūną ir iš galvos išvalyti nereikalingas mintis.

 

Knygos viršelisYura yura: 88 šventyklų kelias: [esė] / Narius Kairys. – Vilnius: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, [2024]. – 267, [1] p.

Eidamas garsiuoju „Camino de Santiago“ keliu rašytojas Narius Kairys iš kitų keliautojų sužinojo apie budistų piligriminį kelią Japonijos Šikoku saloje. Ši knyga – tai jo pasakojimas apie kelionę, kurią išgyveno prieš kelerius metus keliaudamas šiuo, daugiau nei 1 200 kilometrų besitęsiančiu, keliu.