Telefonas Klaustukas Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. rugsėjo 9 d.

Kviečiame dalyvauti EBSCO Information Services duomenų bazių nuotoliniuose mokymuose

Visi, kurie naudojasi EBSCO Information Services duomenų bazėmis, rugsėjo mėnesio mokymuose turės galimybę susipažinti su vasarą atsinaujinusia EBSCOhost platformos versija bei išgirsti visiškai naujus mokymus apie literatūros srities duomenų bazę LitBase. Šio mėnesio EBSCO mokymai yra skirti itin plačiai auditorijai: studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems kitiems, besidomintiems aktualia profesine informacija, tad registruokitės, prisijunkite ir dalyvaukite.

Visi mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą.

Mokymų temos:

EBSCOhost in a NEW version!

Mokymų metu susipažinsite su nauja EBSCOhost platformos versija, leidžiančia optimaliai atlikti paiešką prenumeruojamose EBSCO duomenų bazėse. Nauja EBSCOhost versija yra sukurta pagal nuolat kintančius vartotojų lūkesčius.

Everything that you should know about EBSCO Mobile App

Vos per 30 minučių sužinosite, kaip veikia EBSCO mobilioji programėlė: kaip ją atsisiųsti, kaip prisijungti prie savo paskyros, kaip ieškoti reikiamų šaltinių ir juos skaityti tiesiog savo telefone arba planšetiniame kompiuteryje.

NAUJA! LitBase

LitBase yra atrinktų literatūros kritikos tekstų duomenų bazė. Joje pateikiami daugiausia tyrinėjamų pasaulio autorių poezijos, grožinės literatūros, pjesių ir negrožinės literatūros kūrinių vertinantys aprašymai. Dalyvaukite mokymuose ir sužinokite apie šios naujos duomenų bazės turinį ir kaip ieškoti reikalingos informacijos čia esančiuose šaltiniuose.

EBSCO eBooks in practice!

Praktiniai mokymai, kurių metu dalyviai išmoks, kaip atsisiųsti visas elektronines knygas ir skyrius iš EBSCO eBooks, kaip naudotis elektroninėmis knygomis išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir skaitytuvuose ir kaip visa tai atsisiųsti ir autorizuoti pasitelkus Adobe Digital Editions programą.

Searching with Education Source Ultimate

Mokymų metu bus apžvelgti svarbiausi Education Source Ultimate duomenų bazėje prieinami ištekliai, taip pat pateikta keletas praktinių pavyzdžių, kaip ieškoti reikalingos mokslinės medžiagos. Šios duomenų bazės nauja versija buvo išleista 2023 m. birželio mėn.

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, Duomenų bazė Academic Search Ultimate, Duomenų bazė Business Source Ultimate.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.