Telefonas Klaustukas Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. rugsėjo 11 d.

Parengta žurnalo „Rubinaitis“ Nr. 1–100 (1994–2021) straipsnių bibliografijos rodyklė

Žurnalas „Rubinaitis“ – vienintelis specializuotas periodinis leidinys Lietuvoje, skirtas apžvelgti ir analizuoti vaikų ir jaunimo literatūrai. Įkurtas 1994 m. gruodį, o 2021 m. pabaigoje išleistas 100-asis jo numeris. Per šį laiką žurnale paskelbta 164 straipsniai, 100 apžvalgų, 197 recenzijos. Kad skaitytojams būtų patogiau ir lengviau orientuotis, surasti reikalingą publikaciją, parengta žurnalo 100 numerių straipsnių bibliografijos rodyklė.

„Rubinaitis“ skaitomas bibliotekininkų, mokytojų, tėvų, juo naudojasi studentai. Visiems jiems šis bibliografinis sąrašas turėtų praversti.

Rodyklę sudaro dvi dalys: straipsnių bibliografinių įrašų ir pagalbinė asmenvardžių rodyklės. Bibliografinių įrašų rodyklės skyriai – žurnalo rubrikos, jų viduje įrašai pateikti chronologine tvarka. Kai kuriuose skyriuose publikacijos suskirstytos į poskyrius. Yra rubrikų, kurios dėl turinio panašumo ar mažo straipsnių skaičiaus sujungtos.

Pagalbinėje asmenvardžių rodyklėje asmenvardžiai nurodomi originalia forma lotyniškais rašmenimis. Kitų kalbų sistemų asmenvardžiai pateikti lotyniškais rašmenimis. Vartotojai, naudodamiesi šios rodyklės sąsajomis su straipsnių įrašais, gali atlikti paiešką pačioje bibliografijos rodyklėje.

Rodyklės nuoroda.