Telefonas Klaustukas Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. rugsėjo 23 d.

Knyga „Vyšnia džiazo sode“ pristatyta Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje rugsėjo 20 d. pristatyta rašytojo Vygando Švobos knyga „Vyšnia džiazo sode“ apie žymiausią Lietuvos saksofonininką prof. Petrą Vyšniauską ir džiazą.

Juozo Karoso salėje vykusiame renginyje dalyvavo autorius, prof. Petras Vyšniauskas, knygą išleidusio Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro vadovas dr. Arturas Mickevičius.

Ekspresyvus pasakojimas apie Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą profesorių P. Vyšniauską, savo įžvalgomis, prisiminimais besidalijantys Lietuvos menininkai, Lietuvos džiazo istorija ir jos kūrėjai knygoje atskleidžia išskirtinius kultūros įvykius, meno pasaulio savitumus. „Tai pirmas toks darbas apie šio žanro muziką“, – kalbėjo džiazo muzikantas, saksofonininkas P. Vyšniauskas. Paklaustas, ar iš kolegų sulaukė pastabų, kritikos, atsakė: „Keista, bet gavau keletą komplimentų iš kelių žmonių. Visi kiti tyli.“

Knygos stiliaus ir dvasios, kaip pastebi literatūros žinovai, neįmanoma įsprausti į jokius rėmus. Kiekvienas susitikimas su skaitytojais ir džiazo mėgėjais įgyja savo dvasią. Ramus vakaras J. Karoso auditorijoje, klausantis dalyvių pokalbio, pažadino daug minčių apie talentingus Lietuvos žmones ir jų gyvenimus.

Vygaudo Juozaičio nuotrauka.