Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Diskusija „Dešinė–kairė–dešinė: apie žydų literatūros vertimus į lietuvių kalbą“

2021 m. birželio 17 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Pastaraisiais metais Lietuvos skaitytojų dėmesiui buvo pateikta nemažai vertimų iš hebrajų ir jidiš kalbų. Tekstų, kurtų tarpukariu ir Antrojo pasaulinio karo metais Lietuvoje bei dabartiniame Izraelyje, vertimai leidžia pažinti ne tik žydų literatūros kūrinius, bet ir gilesnius tradicinės bei modernios žydų kultūros klodus. Visus, besidominčius šia tematika, kviečiame į susitikimą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje.

Pokalbyje, kurį moderuos Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė, dalyvaus vertėjai iš jidiš kalbos Mindaugas Kvietkauskas, Miglė Anušauskaitė, Goda Volbikaitė ir vertėja iš hebrajų kalbos Kristina Gudelytė. Bus kalbama apie žydų literatūros vertimų į lietuvių kalbą istoriją, aptarsime vertėjų pasirinkimų kriterijus ir vertimo proceso iššūkius. Renginio dalyviai skaitys išverstų kūrinių fragmentus.

Būtina užsiregistruoti. Registracijos nuoroda čia ›.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovai įleidžiami pagal išankstinę registraciją ir ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio pradžios. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 17 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
būtina registracija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“