Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. gegužės 22 d.

Vinilinių plokštelių mėgėjams – Muzikos ir vizualiųjų menų skaityklos įdomybės

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla kviečia apsilankyti ir patyrinėti, peržvelgti, pasiklausyti naujų užsienietiškų vinilinių plokštelių. Tikimės, kad kiekvienas ras albumų pagal skonį ir mėgstamą stilių.

Pristatome keletą plokštelių. Jas rasite tiek ekspozicijoje, tiek tarp daugybės kitų albumų atvirame plokštelių fonde.

Knygos viršelisEva Cassidy ,,Songbird“ (2022)

Evos Cassidy dainų iš įvairių albumų rinkinys. Pirmąkart išleistas leidyklos ,,Blix Street‘‘ 1998 m. gegužės 19 d., praėjus dvejiems metams po atlikėjos mirties. Penkios dainos iš albumo ,,Eva by Heart“. Keturi kūriniai iš ,,Live at Blues Alley“. Daina ,,Over the Rainbow“ iš albumo ,,The Other Side“.

 

Knygos viršelisSting ,,Duets“ (2021)

Vienas naujausių Stingo, pelniusio 17 „Grammy“, nepailstančio žanrų samplaikos tyrinėtojo, albumų. Jame skamba dainos nuo melizmatiško ilgesio kupinos ,,Dessert rose“ (Cheb Mami), gyvybingos ,,It‘s Probably Me“ (Eric Clapton) iki nuotaikingos „44 / 876“ (Shaggy). Stingo kūryboje itin svarbus bendradarbiavimas su kitais muzikantais. Šiame albume – mėgstamiausi Stingo duetai su kitais atlikėjais (Mary J. Blige, Herbie Hancock, Annie Lennox, Melody Gardot ir kt.). Tarp jų ir nauja daina ,,September“ (kartu su Zucchero), prodiusuota paties Stingo.

 

Knygos viršelis,,Duke Ellington Meets Coleman Hawkins“ (2022)

Duke’as Ellington’as ir Coleman’as Hawkins’as buvo garsūs džiazo muzikantai jau XX a. trečiojo dešimtmečio pradžioje. Bet tik 1962-aisiais Duke’as pasiūlė padaryti bendrą įrašą. Šiame albume rasite gyvybingą „The Jeep Is Jumpin“, įdomų „Mood Indigo“ perdirbinį ir keli naujus Ellington’o kūrinius.

 

Knygos viršelis„The Rolling Stones“ albumas ,,El Mocambo“ (2022)

Tai galimybė pirmą kartą per 60 metų besitęsiančią „The Rolling Stones“ istoriją išgirsti visą legendinį koncertą Toronto klube 1977-ųjų kovą. Albume įrašytas visas grupės koncertas kovo 5-ąją ir trys papildomi kūriniai iš kovo 4-osios renginio, naujai perdaryto Bob’o Clearmountain’o.

 

Knygos viršelisRalfi Pagan ,,With Love“ (2022)

Labai transcendentiškas Lotynų Amerikos soulo albumas. Išleistas 1971 m., jis pabrėžia Niujorko muzikanto Ralfio Pagan’o, vieno talentingiausių atlikėjų ir dainų kūrėjų, svarbą didžiausioje Lotynų Amerikos salsos įrašų kompanijos „Fania“ istorijoje. Šiame meistriškame albume – svinguojanti salsa „Mi Chamaco“, Joe Bataan’o „Just One of Your Kisses“ ir klasikinis hitas „Make It With you“.

 

Knygos viršelisNino Rota ,,La Dolce Vita“ (2021)

„La Dolce Vita“ – vienas didingiausių kada nors sukurtų itališkų filmų. Kiekvienoje jo scenoje nuostabiai atsiskleidžia Federico Fellini’io artistiškumas. Preciziško muzikos panaudojimo ir bendradarbiavimo su kompozitoriumi Nino Rota rezultatas – meistriška vaizdų ir garsų alchemija. Nino Rota’os muzika neatsiejama nuo vizualaus ir sapniško Fellini’io pasaulio. Girdint pirmojo darbą iškart išnyra antrojo kūrėjo vaizdai. Einant tylia Fellini’io filmų atvirukų ir nuotraukų knyga, išryškėja ilgai išliekančios atminty Rota’os temos ir melodijos.

 

Šias ir daugiau naujų vinilinių plokštelių – nuo roko klasikos, popmuzikos, elektronikos, džiazo, eksperimentinės iki klasikinės akademinės, alternatyvios ir kitų stilių muzikos – rasite Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje (V a., 508 kab.).

Skaitykla dirba pirmadieniais–penktadieniais 8–21 val., šeštadieniais–sekmadieniais 10–18val.

Malonaus klausymosi ir atradimų.