Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. kovo 18 d.

Kviečiame į „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotolinius mokymus

Mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Specialiuose leidėjų mokymuose susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis, jos paieška bei funkcijomis ir sužinosite daugiau apie tezaurus ir nestandartinę medžiagą, kurią galima rasti EBSCO duomenų bazėse. Seminarai vyks anglų kalba „Zoom“ platformoje.

Siūlomos šios mokymų temos:

  • Managing EBSCOhost Search Results. Šioje 15-os minučių mokymų sesijoje sužinosite, kaip naudoti „EBSCOhost“ duomenų bazių aplankus asmeninėje paskyroje, skirtus paieškos rezultatams saugoti, juos bendrinti ir dalintis norima informacija su kitais.
  • Find relevant search terms with EBSCOhost's thesaurus. Sunku rasti tinkamą paieškos terminą? Šie mokymai skirti paieškai pagal tezauro žodyną – susipažinsite su paieškos rezultatų skirtumais, naudojant tezaurą ir lyginant jį su įprastine kalba.
  • Micro session | Non-standard materials in EBSCO databases. Mokymuose sužinosite apie nestandartinę medžiagą, esančią EBSCO duomenų bazėse, pvz., ataskaitas, vaizdus, vaizdo įrašus, įmonės informaciją. Šios sesijos metu išmoksite, kaip ieškoti ir naudoti „EBSCOhost“ platformoje esančią medžiagą.

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, EBSCOhost.

Taip pat šiuo metu siūlome išbandyti terminuotos prieigos EBSCO duomenų bazes. Daugiau informacijos čia.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.