Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. liepos 12 d.

Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi Ministras Pirmininkas

Liepos 12 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Premjeras domėjosi pagrindinio bibliotekos pastato rekonstrukcijos darbų eiga, apžiūrėjo lankytojams paruoštas naująsias erdves. Jos buvo įvertintos labai pozityviai. „Vertindamas tai, ką dabar pamačiau, galėčiau pasakyti, kad rekonstrukcijos kokybė labai aukšto lygio“, – teigė premjeras Algirdas Butkevičius.

Bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas supažindino svečius su netrukus po rekonstrukcijos duris atversiančios bibliotekos vizija, pristatė ir aptarė būsimos veiklos gaires. Taip pat buvo diskutuojama apie bibliotekos ateities galimybes, norą prisitaikyti prie šių laikų skaitytojų, tapti įdomia ir patrauklia žinių erdve nuolat skubančioje visuomenėje. „Bus sumažintas tradicinių skaityklų skaičius, tačiau bendras visuomenei prieinamų erdvių kiekis nesumažės, jos bus labiau kūrybinio, kultūrinio pobūdžio – įsikurs verslo inkubatoriai, galbūt ir UNESCO komisija. Reikia nepamiršti, kad Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka taip pat yra ir parlamentinė biblioteka, tad stiprinsime informacinės analitikos funkcijas, bendradarbiausime su vyriausybinėmis institucijomis“, – pabrėžė prof. dr. R. Gudauskas.

Premjero vizito metu išskirtinis dėmesys buvo atkreiptas į bibliotekos vaidmenį besikeičiančioje kultūros politikoje. Nacionalinės bibliotekos vaidmuo ateities kultūros politikos kontekste tik augs, ji sieks reikšmingai prisidėti prie Lietuvos visuomenės kūrybinių gebėjimų stiprinimo ir žinių visuomenės plėtros. Šiandien bibliotekos yra įvardijamos kaip vienos iš pagrindinių išsilavinusios ir kūrybingos visuomenės institucijų, suteikiančių visuomenės nariams nemokamą prieigą prie mokslo ir meno kūrinių įvairovės bei naujų informacinių technologijų. Bibliotekos  veikia kaip atsvara komercinei pasiūlai ir papildo švietimo įstaigų veiklą.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos – kultūros paveldo objekto – rekonstrukcijos projekto darbus numatoma baigti iki 2016 m. rugsėjo. 

Daugiau informacijos rasite žiniasklaidos svetainėse:

Po 8 metų rekonstrukcijos Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka bus skirta ne tik skaitytojams 15min.lt
Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka bus atidaryta rugsėjo pradžioje Lrt.lt
Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos fasado darbams papildomų lėšų bus skirta Respublika.lt
Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka bus atidaryta rugsėjo pradžioje Lzinios.lt
Premjeras užsuko patikrinti, kaip rekonstruojama Nacionalinė biblioteka Diena.lt
Premjeras apžiūrėjo rekonstruojamą Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pastatą Madeinvilnius.com
Premjeras apžiūrėjo rekonstruojamą Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pastatą Bns.lt (BNS spaudos centras)

Taip pat kviečiame pasižiūrėti LRT „Panoramos“ reportažą: