Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 6 d.

Suprasti Vilnių: pokalbis su knygos „Vilnius. City of Strangers“ autoriumi dr. L. Briedžiu

Vilnius – ne vienu vardu šaukiamas miestas, ideali vieta keistiems susitikimams. Atsiradęs iš sapno, šis miestas taip ir neatsikratė tolimos ir paslaptingos vietos įvaizdžio. Nors ir dabar, ir istoriškai Vilniuje susiduria skirtingos Europos tautos ir jų istorijos, pasaulis vis dar nėra jo perpratęs. Jo iškalbinga topografija tiek vietiniams, tiek svečiams yra ir iššūkis, ir malonumas. Pasiklysti Vilniuje reiškia patirti nusivylimą, persmelktą atradimo džiaugsmo. Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija kviečia į susitikimą su kultūros geografu dr. Laimonu Briedžiu. Užsienio svečiams ir plačiajai visuomenei bus pristatyta jo knyga „Vilnius. City of Strangers“ („Vilnius – savas ir svetimas“). 

Dr. L. Briedžiui Vilnius yra gimtasis miestas. Jis yra kelių knygų, esė ir straipsnių apie daugiakalbę literatūrą, pasaulinę diasporą ir išsisklaidžiusią Vilniaus atmintį autorius. Jo pripažinta knyga „Vilnius. City of Strangers“ yra tarptautinės reikšmės negrožinės literatūros apie Lietuvą kūrinys. 2017 m. knyga išversta ir į vokiečių kalbą. Dr. L. Briedis apsigynė daktaro disertaciją Kanados Britų Kolumbijos universitete (Kanadoje), dėstė daugelyje Europos ir Šiaurės Amerikos akademinių institucijų, dažnai dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose renginiuose, minimas žiniasklaidoje.

Ateikite į pokalbių vakarą pasidalinti mintimis ir dar geriau pažinti mūsų miestą. Kviečiame susitikti, paskaityti, įsiklausyti ir įsivaizduoti Vilnių kaip savo ir svetimo sąveikos tašką, kraštą, kurio vietos istorija gali nuvesti ir į užsienio šalis. Pokalbį moderuos Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius, ambasadorius Rytis Paulauskas.

Laukiame jūsų balandžio 6 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Bendradarbystės erdvėje (III a.). Organizatorė – Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija. Įėjimas laisvas.

Atkreipiame dėmesį, kad renginys vyks anglų kalba.