Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. liepos 5 d.

Vyksta registracija į IFLA konferenciją apie daugiatautiškumo iššūkius

Tarptautinės bibliotekų asociacijų ir institucijų federacijos (angl. International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) Genealogijos ir lokalinės istorijos sekcija kartu su Azijos, Okeanijos, Informacinių technologijų sekcijomis ir Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka bei Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutu kviečia dalyvauti rugpjūčio 16–17 d. vyksiančioje IFLA lydinčiosios konferencijos jungtinėje atvirojoje sesijoje tema: „Įvairialypių tapatumų iššūkiai. Daugiatautiškumas genealogijoje, lokalinėje istorijoje ir regioninėje atmintyje: bibliotekų ir kitų atminties institucijų iššūkiai bei galimybės“.

Sesijoje bus aptariamos šios temos:

  • istorinės ir kultūrinės atminties išsaugojimas ir skatinimas;
  • ryšių ir supratimo tarp skirtingų regionų ir lokalių bendruomenių rėmimas;
  • bibliotekų, muziejų ir archyvų vaidmuo dalyvaujamuose projektuose, grįstuose įvairių tautų ir skirtingų kartų bendradarbiavimu.

Pirmą konferencijos dieną vyks seminaras „E. mokymasis: strategijos ir praktikos“. Jame bus pristatomas skaitmeninių medijų vaidmuo ir praktinė nauda mokymosi procesams. Renginys skiriamas bibliotekų specialistams, dėstytojams, kitiems mokymosi procesų vadovams, siekiantiems ugdyti savo kompetencijas rengiant internetinius (online) mokymus. Seminaras rengiamas anglų kalba. Jį ves lektoriai Tordas Hoivikas (Akešhiuso (Akershus) taikomųjų mokslų universitetas, Oslas) ir Bozena Rasmussen (IFLA Genealogijos ir lokalinės istorijos sekcijos nuolatinio komiteto pirmininkė). Jiems talkins Vygintas Stancelis (Vilniaus universitetas) ir Mantas Janavičius (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka).

Antrą renginio dieną bus skaitomas Norvegijos lokalinės istorijos instituto parengtas pranešimas „Vikipedijos naudojimas dalinantis genealogijos, lokalinės, šeimų ir verbalinės istorijos ištekliais“. Vėliau vyks pagrindinė pranešimų sesija „Įvairialypių tapatumų iššūkiai. Multietniškumas genealogijoje, lokalinėje istorijoje ir regioninėje atmintyje: bibliotekų ir kitų atminties institucijų iššūkiai bei galimybės“. Į šią sesiją kviečiami pranešėjai iš įvairių šalių, regionų diskutuoti apie patirtis vykdant multietninę problematiką aprėpiančius projektus, kraštotyros veiklą ir lokalinės istorijos tyrimus. 

Renginiai vyks Nacionalinėje bibliotekoje.

Daugiau informacijos apie sesiją rasite čia ›
Registruotis į sesiją galite čia ›