Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 4 d.

Ekskursijos po parodą „Maištaujančios knygos“ su parodos kuratorėmis

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje eksponuojamą gausią, konceptualią retų leidinių parodą „Maištaujančios knygos“, skirtą Reformacijos 500 metų sukakčiai, jau aplankė šimtai lankytojų.

Didžiulio pasisekimo sulaukė ir specialiai šiai parodai sukurtas Reformacijos kvapas, ir Georgo Brauno atlaso (1600 m.) pagrindu išleistas Vilniaus žemėlapis, nurodantis protestantų ir katalikų bažnyčių raidą Vilniuje, bendruomenių, spaustuvių, net drastiškų susikirtimų vietas to meto sostinėje (knygų deginimai, maldos namų užpuolimai ir kt.). Ekspozicijoje – Nacionalinės bibliotekos fonduose saugomi XVI–­XVII a. spaudiniai ir rankraščiai, kuriais 500 metų jubiliejų mininti Reformacija pristatoma kaip dinamiškas intelektinis procesas, aktualus ir šiandienos Lietuvos kultūrai ir visuomenei.

Šios parodos autorės ir kuratorės Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Retų knygų ir rankraščių vyresniosios metodininkės-tyrėjos Gintarė Petuchovaitė-Majauskė ir Milda Kvizikevičiūtė yra pasirengusios išsamiai pristatyti parodos „Maištaujančios knygos“ eksponatus ir atsakyti į jūsų klausimus. Kviečiame moksleivius, mokytojus, Lietuvos istorijos, kultūros, kalbos ir literatūros mėgėjus registruotis į ekskursijas po parodą. Optimalus ekskursijos dalyvių skaičius – iki 20 asmenų. Laukiame!

Gruodžio mėnesį siūlomi laikai:

5 d. 12.00–13.00 val.
7 d. 16.00–17.00 val.
8 d. 13.00–14.00 val.
12 d. 17.00–18.00 val.
13 d. 11.00–12.00 val.
15 d. 16.00–17.00 val.

Registruokitės Retų knygų ir rankraščių skyriaus el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Daugiau informacijos apie parodą ir kitus edukacinius renginius: „Maištaujančios knygos“