Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 8 d.

Portale ibiblioteka.lt – knygos apie mokslą ir civilizaciją

Knygos apie mokslą ir civilizaciją, siūlančios mąstyti kitaip, keliančios provokuojamus klausimus, susijusius su žmogaus evoliucija, kviečiančios pažvelgti į ateities prognozes, suteikiančios progą priartėti prie didžiausių visatos paslapčių – portale ibiblioteka.lt. Prisijungę prie šio portalo naudodamiesi LIBIS skaitytojo pažymėjimu, knygas galėsite skaityti neišeidami iš namų.

Knygos viršelisStasys Gliaudys „Žmonijos kilmės paslaptys“ 

Kodėl išnyko klestinčios senosios civilizacijos? Kas bendra tarp Atlantidos ir biblinio rojaus? Kaip su evoliucija susijęs Dievo paliepimas žmonėms: būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite Žemę ir valdykite ją.

Ši knyga privers suabejoti nusistovėjusiu mūsų evoliucijos suvokimu, pateiks įvairiomis mokslo šakomis grindžiamų įžvalgų apie žmonių ir civilizacijos kilmę, jos sąsajas su religija. Tai – naujas požiūris į tai, iš kur mes atėjome ir kur einame.

Knygos viršelis

Yuval Noah Harari „Sapiens: glausta žmonijos istorija“

Oksfordo universiteto istorijos mokslų daktaras Y. N. Harari pasakoja, kokią įtaką žmonijai padarė trys svarbios revoliucijos: kognityvinė, prasidėjusi prieš 70 tūkstančių metų, žemės ūkio, kilusi prieš 12 000 metų, ir mokslo revoliucija prieš 500 metų. Drąsias ir net provokuojančias įžvalgas autorius grindžia biologijos, paleontologijos, antropologijos, ekonomikos, istorijos žiniomis, kurios iš pagrindų keičia daugelį nusistovėjusių sampratų apie pasaulį.

Knygoje žingsnis po žingnio pristatomas žmogaus vystymosi kelias nuo primatų iki Homo sapiens. Tad kaipgi Homo sapiens nugalėjo kitas rūšis ir įsiviešpatavo planetoje? Ar dabartiniai įpročiai lems mūsų palikuonių elgesį ateityje? Ar XXI a. sapiens iš tiesų pagrįstai gali didžiuotis esantys protingiausi ir galintys kontroliuoti aplinką?

Knygos viršelis

Yuval Noah Harari „Homo deus: glausta rytojaus istorija“

Kaip Homo sapiens tampa Homo deus? Kur link keliauja žmonija šiandien? Kaip „Facebook“, „Twitter“ ir kiti socialiniai tinklai keičia žmogaus ateitį? Kas atsitiks demokratijai, kai „Google“ ir „Facebook“ žinos apie mūsų norus bei pažiūras geriau nei mes patys? Autorius vaizduoja netolimos ateities pasaulį, kuriame susidursime su dar nepatirtais išbandymais, aiškinasi, kas laukia žmonijos, kai seni mitai susijungs su šiuolaikinėmis technologijomis, tokiomis kaip dirbtinis intelektas ar genų inžinerija.

Knygos viršelisYuval Noah Harari „21 pamoka XXI amžiui

Tai naujausia Y. N. Harari knyga. Pirmosiose knygose autorius parodė, iš kur atėjome, ir pažvelgė į galimas ateities prognozes, o šioje – pateikia 21 pamoką, parengtą pagal moderniausius ugdymo metodus. Skaitytojui pateikiamos aktualios XXI a. problemos: imigracija ir emigracija, terorizmas, netikrų naujienų (angl. fake news) gausa, Trečiojo pasaulinio karo grėsmė, taip pat Donaldo Trumpo ir į jį panašių politikų populiarumo priežastys. Autorius kelia klausimą, kokios žinios ar įgūdžiai svarbiausi augančiai kartai, kodėl liberalioji demokratija išgyvena krizę ir kuri civilizacija – Vakarų, Kinijos ar islamo pasaulio – šiuo metu yra dominuojanti.

Knygos viršelis

Marcus Chown „Kaip paprastai paaiškinti pasaulį“

Astronomas, žurnalo „New Scientist“ konsultantas, kelių populiarių knygų autorius M. Chownas savo knygoje aprėpia platų mokslo temų spektrą: evoliucijos istoriją, ekonomiką, neurologiją, kompiuterizaciją, šiuolaikinę fiziką, geologiją, visuotinį atšilimą, reliatyvumo teoriją, kosmologiją – ir atsako į klausimus apie regimus ir neregimus dalykus, iš kurių susideda mūsų gyvenimas ir planeta – nuo ląstelių iki filosofijos klausimų, aiškina reiškinių, idėjų kilmę ir istoriją.

 

Knygos viršelis

Stephen Hawking „Trumpa laiko istorija

Nuo ko prasidėjo mūsų visata? Ar laikas visada eina tik į priekį, o gal galėtų eiti ir atgal? Ar visata beribė, ar ribos vis dėlto egzistuoja? Ar erdvėje yra kitų matmenų? Ar juodosios skylės iš tiesų yra juodos? Tai – tik keletas klausimų, svarstomų šioje genialaus anglų mokslininko, fiziko prof. S. Hawkingo knygoje.

 

Portale ibiblioteka.lt vienu metu galite skaityti 2 elektronines knygas, o naudojimosi jomis laikotarpį prasitęsti du kartus po 14 dienų, jeigu knygos nėra rezervuotos kito skaitytojo.