Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 3 d.

Atvirosios prieigos knygos „Taylor & Francis Group“ duomenų bazėje

Pristatome Taylor & Francis Group elektroninių knygų kolekciją, kurioje – socialinių ir humanitarinių mokslų el. knygos. Norėdami duomenų baze naudotis ne bibliotekoje, turite prisijungti nuotoliniu būdu. Vartotojo vardas – skaitytojo pažymėjimo, registruoto Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje, numeris. Slaptažodžio įvesti nereikia. Prisijungus atsivers bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, jame reikia pasirinkti „Taylor & Francis Group“. Paspaudę nuorodą, galėsite atlikti informacijos paiešką. Taip pat galima rinktis nuorodą „EBSCO Discovery Service“ – tai bendra paieškos sistema, ji leidžia atlikti paiešką visose bibliotekos prenumeruojamose duomenų bazėse ir įvairiuose atvirosios prieigos ištekliuose. 

Daugiau informacijos apie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas duomenų bazes rasite bibliotekos svetainėje www.lnb.lt pasirinkę Atradimai › Duomenų bazės › Užsienio.

Duomenų bazėje Taylor & Francis Group rasite ne tik prenumeruojamus viso teksto, bet ir atvirosios prieigos leidinius. Atviroji prieiga leidžia skaityti, cituoti ir nekomerciniais tikslais naudoti įvairią mokslinę literatūrą: knygas, straipsnius, disertacijas, konferencijų pranešimus, tyrimų duomenis. Daugiau apie atvirosios prieigos išteklius skaityti čia.

Pasinaudokite puikia proga skaityti atvirosios prieigos el. knygas įvairiomis temomis.

Knygos viršelis

Crowds: Ethnographic encounters / by Megan Steffen (Editor). Routledge, 2020. 224 p.

Kas yra minia? Kuo minia skiriasi nuo kitų didelių žmonių susibūrimų? Kaip ji keičia emocijas, politiką, tikėjimą? Knygoje pateikiama patirčių, kaip individą veikia minios aplinka, analizuojama, kaip minia susiformuoja ir veikia skirtinguose kontekstuose. Autorius remiasi tokiais žmonių susibūrimais kaip tikintieji per Hadžą, Naujuosius metus švenčianti minia Kinijoje, Delio metro keleivių sangrūdos, maldininkai Nigerijoje ar protestų minios. Knygoje „Crowds“ pateikiama antropologinė minios teorija, kuri bus įdomi tiek studijuojantiems, tiek tyrinėjantiems šią sritį.

Knygos viršelis

Cultures, Citizenship and Human Rights / by Rosemarie Buikema (Editor), Antoine Buyse (Editor), Antonius C. G. M. Robben (Editor). Routledge, 2019. 268 p.

Norėdami įvairiapusiškai atskleisti žmogaus teisių srityje kylančius klausimus, knygos „Cultures, Citizenship and Human Rights“ autoriai pasitelkia konfliktų teoriją, istoriją, lyčių lygybės studijas, antropologiją ir kitus mokslus. Vertinami įvairūs temos aspektai. Pavyzdžiui, apie pilietybę galima kalbėti labai siaura prasme, kai ji nagrinėjama tik kaip valstybės narių teisių ir privilegijų rinkinys. Tačiau, vertinant kultūrinių ir istorinių aiškinimų, teisinių ginčų ir reguliavimų požiūriu, atrandami visai kiti šios temos aspektai, išplečiamos minimų teisių ir privilegijų ribos. Knygą galima nemokamai skaityti PDF formatu, atsisiuntus ją iš svetainės www.routledge.com. Naudotis ja leidžiama pagal „Creative Commons Attribution-Non Commercial-No Derivat 4.0“ licenciją.

Knygos viršelis

A Cultural History of Twin Beds / by Hilary Hinds. Routledge, 2020. 296 p.

Knyga „A Cultural History of Twin Beds“ meta iššūkį labiausiai įsišaknijusiems mūsų prietarams apie intymumą, seksualumą, buitį ir higieną. Joje tyrinėjama dvigulių lovų raidos istorija (1870–1970 m. laikotarpis). Visą šimtmetį dvigulės lovos buvo vertinamos ne tik kaip priimtinas, bet ir kaip modernus poros atributas. Hilary Hinds pateikia tyrimą, kuriame remiamasi minėto laikotarpio patarimų knygomis, katalogais, romanais. Jis atskleidžia, kodėl tokios lovos poroms tapo idealiu sprendimu. Knyga bus įdomi tiems, kurie domisi kultūros istorija, sociologija, antropologija, psichologija.

Nacionalinės bibliotekos įsigytų el. knygų sąrašas ›