Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 16 d.

Skaitykite patikimą informaciją apie COVID-19 knygose ir duomenų bazėse

Antroji pandemijos banga vėl reikšmingai pakeitė visuomenės gyvenimo ritmą. Nuotolinis darbas, apribotos paslaugos, socialinis atstumas – būtinos priemonės apsaugoti mūsų visų sveikatą nuo naujojo viruso. Tačiau ką iš tiesų žinome apie COVID-19? Ar COVID-19 yra blogiau nei sezoninis gripas? Kodėl vieni žmonės suserga, o kiti ne? Kaip atrodys pasaulis po šios pandemijos?

Internete gausu informacijos apie naująjį virusą. Bet ar žinote, kokiomis naujienomis galite tikėti ir kaip atskirti dezinformaciją? Nepasiklyskite interneto platybėse, aktualiausią informaciją apie pandemiją skaitykite patikimuose šaltiniuose, tarp kurių – knygos ir duomenų bazės.

KNYGOS

COVID-19. PANDEMIJA, KURI NIEKUOMET NETURĖJO PRASIDĖTI, IR KAIP SUSTABDYTI KITĄ
Debora Mackenzie apie naujai atsiradusias ligas rašo jau daugiau nei tris dešimtmečius. Pasakodama apie kitus neseniai įvykusius SARS, MERS, gripo, Zikos, Ebolos protrūkius, ji išdėsto trumpą epidemiologijos kursą ir paaiškina, kaip plinta virusai ir baigiasi pandemijos, pateikia kiekvienos krizės duotas pamokas.

INFORMACIJA APIE COVID-19 IR REKOMENDACIJOS PIRMINIU IMUNODEFICITU SERGANTIESIEMS PACIENTAMS
Naujasis koronavirusas – kas tai? Ar COVID-19 yra blogiau nei sezoninis gripas? Kaip plinta naujasis koronavirusas? Knygoje rasite išsamius atsakymus į šiuos ir kitus svarbiausius klausimus apie COVID-19.

KNYGA VAIKAMS APIE KORONAVIRUSĄ
„Mama, o kodėl vieni suserga, o kiti ne? Kas yra koronavirusas? Kodėl visiems dabar reikia dirbti iš namų? Tėti, kodėl mokyklos uždarytos? Kodėl vieni pasveiksta, o kiti miršta?“ – vaikai užduoda begalę klausimų. Gausiai iliustruotoje knygelėje pateikiami visi atsakymai.

ELEKTRONINĖ KNYGA

COVID-19 AND WORLD ORDER: THE FUTURE OF CONFLICT, COMPETITION, AND COOPERATION
Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūręs Johno Hopkinso universitetas sukvietė visuomenės sveikatos, medicinos, ekonomikos, tarptautinio saugumo, technologijų, etikos, demokratijos ir valdžios ekspertus aptarti, kaip atrodys pasaulis po COVID-19 pandemijos.

LAISVOS PRIEIGOS ŠALTINIAI DUOMENŲ BAZĖSE

EBSCO COVID-19 INFORMACIJA
Vartotojų patogumui EBSCO į vieną vietą surinko bibliotekininkų, sveikatos priežiūros ir sveikatos informacijos specialistų siūlomus išteklius. Rasite COVID-19 duomenis, viruso plitimo žemėlapius, naujienas ir kitą informaciją.

LogotipasJSTOR COVID-19 INFORMACIJA
JSTOR vienoje vietoje pateikia daugiau nei 6000 straipsnių, susijusių su COVID-19 krize, iš daugiau nei 500 žurnalų. Galimybė juos nemokamai skaityti suteikiama iki šių metų gruodžio 31 d. Rasite straipsnių apie pandemijų istoriją, socialinius, psichologinius padarinius, pandemijas ir žmonių teises, Kinijos miestą Uhaną ir jo kultūrą, nuotolinio mokymosi galimybes, ligų įtaką menui, kultūrai ir pandemijų įtaką ekonomikai.

SPRINGER NATURE COVID-19 INFORMACIJA
Čia rasite nuorodas į pagrindinius išteklius, atvirosios prieigos turinį ir naujausią informaciją, susijusią su COVID-19. Informacija pateikiama iš NATURE RESERACH, SPRINGERLINK ir BMC duomenų bazių. SRINGER NATURE nemokamai naudoti atvėrė daugiau nei 19 000 tyrimų iš savo publikuojamų žurnalų ir knygų.

TAYLOR & FRANCIS ONLINE COVID-19 INFORMACIJA
Leidėjas TAYLOR & FRANCIS GROUP, siekdamas paremti pasaulines pastangas diagnozuoti, gydyti ir užkirsti kelią COVID-19, suteikia nemokamą prieigą prie daugiau nei 8000 su tuo susijusių mokslinių straipsnių. Turinys nuolat atnaujinamas.

WILEY ONLINE LIBRARY COVID-19 INFORMACIJA
Šioje svetainėje rasite nemokamai prieinamą turinį, susijusį su COVID-19 protrūkiu. Interneto puslapyje pateikiami naujausi straipsniai, o naudodami naršymo meniu rasite nuorodas į pastarųjų kelių mėnesių archyvą, taip pat specialias kolekcijas.

Daugiau informacijos apie COVID-19 rasite Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamose duomenų bazėse. Kaip prisijungti nuotoliniu būdu, skaitykite bibliotekos svetainėje.