Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. vasario 8 d.

Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi Izraelio ambasadorė

Vasario 8 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Izraelio ambasadorė Hadas Wittenberg Silverstein ir jos pavaduotojas Erezas Golanas.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas kartu su patarėja Janina Marcinkevičiene svečiams pristatė Nacionalinės bibliotekos veiklas ir teikiamas paslaugas. Ambasados atstovai ypač domėjosi Nacionalinės bibliotekos struktūroje veikiančios Vilniaus žydų viešosios bibliotekos ir Judaikos tyrimų centro veiklomis, strateginės veiklos prioritetais ir kryptimis. Nacionalinės bibliotekos vadovas papasakojo apie įvairaus pobūdžio ir žanro renginius, susijusius su žydų kultūra, taip pat glaudų bendradarbiavimą su YIVO institutu, Izraelio nacionaline biblioteka. Susitikimo dalyviai aptarė kultūrinės diplomatijos perspektyvas, su kitomis ambasadomis įgyvendinamas susijusias veiklas.

Svečiams buvo pristatyta Nacionalinėje bibliotekoje eksponuojama paroda „Mozės klajonės“. Apie jos eksponatus išsamiai papasakojo parodos autorius Daumantas Todesas.