Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Žurnalisto žūtis: pamokos visuomenei

2024 m. birželio 19 d. 13.00 val. – 15.00 val.

Šįkart Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, vyksiančiuose „Žurnalistų pusryčiuose“ kviečiame susitikti su Matthew Caruana Galizia – Maltoje 2017-aisiais nužudytos korupciją tyrusios žurnalistės Daphne Caruanos Galizios sūnumi, jos vardu pavadinto fondo direktoriumi. Svečias papasakos apie garsios žurnalistės darbą, žūties aplinkybes, iki šiol tebesitęsiančius teisminius procesus ir teisingumo paieškas.

Žurnalistės žūtis Maltoje sukrėtė žurnalistus ir pilietinę visuomenę visoje Europoje. Buvo sunku patikėti, kad XXI amžiuje Europos Sąjungos šalyje dar įmanoma taip drastiškai ir neatitaisomai susidoroti su laisvu ir kritišku žmogumi. Vis dėlto Matthew Caruana Galizia teigia, kad pavojus ir šiandien išlieka ne tik Maltoje, bet ir kitose Europos Sąjungos šalyse, dėl to itin svarbu išmokti tokių siaubingų įvykių pamokas.

Renginys vyks Matthew Caruana Galizia iniciatyva – jis kviečia pasikalbėti Lietuvos žurnalistus, ypač tiriančius korupciją ir nusikalstamumą, žurnalistikos studentus, dėstytojus, politikus, valstybės tarnautojus ir pilietinę visuomenę, – visus, kuriems aktualūs žurnalistų saugumo Lietuvoje ir pasaulyje klausimai.

„Žurnalistų pusryčiai“ su Matthew Caruana Galizia Vilniuje vyks birželio 19 d., trečiadienį, 13 val., Nacionalinės bibliotekos Konferencijų salėje (5 aukšte).
Renginio trukmė apie 1,5 val.

Renginys nemokamas, būtina išankstinė registracija.

Renginys vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą. Bus filmuojama ir fotografuojama.

Tiesioginė transliacija nenumatyta.

Renginį organizuoja Lietuvos žurnalistikos centras kartu su „Transparency International“ Lietuvos skyriumi. „Žurnalistų pusryčius“ maloniai sutiko priimti Nacionalinė biblioteka, jau du dešimtmečius skaičiuojančios „Žurnalistų pusryčių“ iniciatyvos partnerė šį sezoną yra Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 19 d.
Laikas
13 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
renginys nemokamas, būtina išankstinė registracija
Organizatorius
Lietuvos žurnalistikos centras
Partneriai ir rėmėjai
„Transparency International“ Lietuvos skyrius, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
renginys vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Lietuvos žurnalistikos centro svetainėje
Lietuvos žurnalistikos centro „LinkedIn“ paskyroje