Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Diskusija su biblioterapijos elementais pagal Rasos Aškinytės romaną „Glesum“

2024 m. birželio 27 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Birželio 27 d. 18 val. Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72) vyks diskusija su biblioterapijos elementais pagal Rasos Aškinytės romaną „Glesum“. Vedėja dr. Daiva Janavičienė.

Diskutuosime, ką svarbaus sau atradome, skaitydami lietuvių autorės romaną, turintį akivaizdžių sąsajų su pajūriu. Biblioterapinės knygos įprastai skaitomos giluminiu būdu: ne tik itin įsigilinama į tai, ką parašė autorė, bet ir išjaučiama savo emocine patirtimi. (O ką herojų mintys ar poelgiai sako man? Kuo tos mintys man aktualios?) Būtų puiku, jei ateidami į diskusiją dalyviai būtų pasižymėję romano „Glesum“ citatas, jiems svarbias mintis – apie tai ir pakalbėtume.

Kviečiame ateiti visus, jau perskaičiusius R. Aškinytės romaną „Glesum“ ir dar jo neskaičiusius. Pakalbinsime visus susirinkusius dalyvius – neskaitę romano turės progą padiskutuoti apie tai, ką svarbaus sau išgirdo iš kalbančių apie knygą.

Renginio vedėja dr. Daiva Janavičienė – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubo vadovė, Lietuvos biblioterapijos asociacijos ir Lenkijos biblioterapijos draugijos narė, knygų „Biblioterapija: teorija ir praktika“ ir „Biblioterapijos metodika“ autorė.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 27 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“