Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Algirdo Kumžos knygos „Kuksando. Nuo Korėjos kalnų“ pristatymas

2024 m. rugsėjo 7 d. 12.00 val. – 15.00 val.

Rugsėjo 7 d., šeštadienį, 12 val., maloniai kviečiame į Algirdo Kumžos knygos „Kuksando. Nuo Korėjos kalnų“ pristatymą. Renginys vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Konferencijų salėje, V a.

Renginyje dalyvaus: legendinis kuksando meistras Jinas Mokas (Pietų Korėja); sporto medicinos gydytojas Dalius Barkauskas; kuksando meistrai Adriano Oliveira (Portugalija); Jo Junas Youngas, Han Mi Kyung ir Ko Jun Hee (Pietų Korėja); kuksando meistrė, sasang medicinos specialistė Toma Pagojutė Kumžienė.

Muzikuos dainininkė Jurga Šeduikytė ir gitaristas Romas Rainys. Bus teikiami juodieji diržai ir kuksando specialistų diplomai.

Knygą išleido Nacionalinis kuksando centras.

Kuksando – fundamentalus sveikatos mokslas, kilęs iš Pietų Korėjos. Šis mokymas susideda iš kelių esminių dalių – tausojančio judesio, taisyklingo kvėpavimo, meditacijos ir akupresūros. Šių dalių visuma nuramina įtampą, nerimą, didina atsparumą stresui, padeda įveikti įvairius skausmus ir negalavimus. 2023 metais kuksando tapo Lietuvos Respublikos sveikatos sistemos dalimi, priskirta papildomosios ir alternatyviosios medicinos Rytų medicinos paslaugų grupei. 

Autorius A. Kumža apie savo naujausią knygą 

Grįždamas iš Pietų Korėjos – o ten keliauju du tris kartus kasmet – parsivežu užrašus, pripildytus Rytų grožio ir išminties. Dažnai vartau tuos lapus, nes ten mintys kaip kelio ženklai – praneša, nukreipia, įspėja. Apie gyvenimą, sveikatą, džiaugsmą.

Apie ką šįkart parašiau?

Per dvidešimt metų sužinojau daug kuksando išminties, nuolatos bendraudamas su vienu iškiliausių kuksando meistrų Jinu Moku įgijau daug unikalių žinių – noriu jomis pasidalinti.

Pasakoju neįtikėtinas sėkmės istorijas. Įspūdingiausia yra moters, kuri dešimt metų buvo prikaustyta prie vežimėlio, bet pradėjusi praktikuoti kuksando po pusmečio atsistojo ir kaip mažas vaikas pradėjo mokytis vaikščioti. Pakviesiu užsukti į korėjietiškos medicinos sasang kliniką, joje išgirsime daug vertingų patarimų. Kai pirmą kartą pats ten apsilankiau, jaučiausi lyg neištirtoje planetoje, kur nuolatos vyksta stebuklai.

Neaplenkiu kai kurių siužetų, pavyzdžiui, pažinties su Jinu Moku, įvykusios Himalajų kalnų papėdėje. Praėjus lygiai dvidešimčiai metų viskas ir man pačiam atrodo kitaip. Anksčiau pasakodavau apie sunkaus žygio kuriozus, o dabar suku nostalgišką kalėdinį filmą: Tibetas, šventasis Kailaso kalnas, nuo pražūties išgelbėtas japonų piligrimas ir paslaptingas korėjietis, tikinantis, kad Himalajuose mus suvedė pats Dangus.

Knygoje su mumis kalbasi Korėjos gydytojai, garsūs mokslininkai, kuksando meistrai ir dzeno vienuoliai.

Viską sulydžiau į savotišką postmodernistinį romaną, kuriame nėra nieko išgalvoto. Knygos idėją
parsivežiau iš Korėjos, kur sakoma, kad kuksando yra išmintingas ir linksmas mokymas.

Apie autorių

Algirdas Kumža – teisininkas, Kovo 11-osios Akto signataras, diplomatas – ambasadorius, pirmasis kuksando meistras Lietuvoje (juodas diržas).  

Įėjimas laisvas.

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 7 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
3 val.
Svarbu
renginyje gali būti fotografuojama ir (arba) filmuojama
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“