Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Filmo „Artimos šviesos“ seansas

2024 m. rugsėjo 18 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Liepos 18 d., 18 val., kviečiame į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 105-mečiui paminėti skirtą seansą „Artimos šviesos“ (2009). Tuo metu antrasis režisieriaus Igno Miškinio filmas buvo įvertintas „Sidabrine gerve“ kaip geriausias metų filmas. Filmo trukmė – 92 min.

Aprašymas:

Tai urbanistinis kelio filmas apie du vyrus ir moterį, kuriuos suartina vienos nakties klajonė automobiliu miesto gatvėmis. Tai istorija apie vienatvei pasmerktus ir nūdienos didmiesčio gyvenimo rutinos įkalintus žmones, išsiilgusius artumo, romantikos ir nuoširdumo. Išgalvoti naktinio pasivažinėjimo ritualai provokuoja kurti naują pasaulį. Įprastas ir banalus gatvių labirintas atsiskleidžia naujais ir nepatirtais pojūčiais, žmogiškais ir šiltais. Naktinė kelionė trumpa kaip mirksnis, tačiau būtent ji leidžia pasinerti į iki šiol nepatirtus nuotykius, atrasti užmirštą meilę ir viltį.

Vaidina: Jonas Antanėlis, Dainius Gavenonis, Kiril Glušajev, Mantas Kisielius, Tomas Kizelis, Julia Maria Köhler, Denisas Kolomyckis, Vaidas Kublinskas.

Seansas vyks Nacionalinės bibliotekos Konferencijų salėje (V a.).

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 18 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“