Kaip mus rasti Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Antano Terlecko pranešimas „Rezistento Antano Terlecko skaitymo įpročiai“

2024 m. spalio 15 d. 18.00 val. – 19.00 val.

Kokios temos šiandien domina jaunuosius Lietuvos tyrėjus? Į šį klausimą atsakymą išgirsite jaunųjų tyrėjų paskaitų cikle „Ką tiriame šiandien?“. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvė tampa platforma jauniesiems tyrėjams pristatyti atliktus tiriamuosius darbus apie Lietuvos istoriją, visuomenę ir valstybės raidą bibliotekos lankytojams.

Septintasis ciklo pranešimas spalio 15 d. 18 val. apie rezistento Antano Terlecko skaitymo įpročius. Ką apie žmogaus asmenybę gali pasakyti tai, kaip jis elgdavosi su knygomis? Ar Antano Terlecko atveju knygų skaitymas buvo laisvalaikio dalis, o gal veikiau – sudedamoji politinės ir pogrindinės veiklos dalis? Ar iš vieno pavyzdžio galima atskleisti kažką bendresnio apie sovietmečio knygų skaitymo kultūrą? Atsakymų į šiuos klausimus ieškoti žada (ne tas) Antanas Terleckas.

Dr. Antanas Terleckas – istorikas, kultūros žurnalo „Naujasis Židinys-Aidai“ vyriausiasis redaktorius, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dėstytojas. Pagrindiniai Terlecko moksliniai interesai – pasipriešinimo totalitariniams režimams Lietuvoje istorija, kolektyvizacija ir kraštovaizdžio transformacijos okupuotoje Lietuvoje XX a.

Nuotraukoje: disidentas, Lietuvos laisvės lygos lyderis Antanas Terleckas Gedimino prospekte pardavinėja savo knygas; 1992-2000, Viktoro Kapočiaus nuotrauka; LCVA, 0-128422

Kviečiame rezervuoti laiką kitiems ciklo pranešimams išklausyti:

  • Lapkričio 14 d. Lauryno Kudijanovo pranešimas „Nuo lietuviškos misionerystės iki turtų Indijoje: kun. Donato Slapšio SJ kelių beieškant“
  • Gruodžio 11 d. Mildos Kruopienės pranešimas „Vilnius prieš 120 metų: kaip vilniečiai vaikais susirūpino“

Trumpai apie renginį

Data
spalio 15 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“