Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Pleneras Vilniaus erdvėse

2021 m. rugpjūčio 3 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Rugpjūčio 3, 27 ir 31 d. 17 val. kviečiame į meno edukacijų ciklo plenerą Vilniaus erdvėse.

Kaip ir kiekvieną vasarą meno edukacijų ciklas plečiasi ir persikelia į atviras miesto erdves. Tai, ko jau išmokome, pritaikysime kitoje aplinkoje. Patirtis parodė, kad orų sąlygos – ne kliūtis tapyti, atvirkščiai, tai – paskata atrasti natūralią šviesotamsą, suspėti pagauti ir užfiksuoti dangaus atspindį upės tėkmėje.

Žodynuose rašoma, kad pleneras (pranc. plein air – atviras oras) tai tapymas iš natūros gamtoje, tikroviškai atkuriant matomus vaizdus, perteikiant natūralias gamtos spalvas. Didelę reikšmę plenerinei tapybai turi natūralios šviesos perteikimas.

Plenerai atsirado XIX a. pradžioje. Jų pradininkais laikomi anglų tapytojai romantikai Johnas Constable’as ir Richardas Parkesas Boningtonas. Ši tapybos forma labai išpopuliarėjo ir tarp XIX a. prancūzų tapytojų Camille’io Corot, Jeano François Millet, impresionistų Pierre’o Auguste’o Renoiro, Claude’o Monet, Camille’io Pissarro ir kitų.

Meno edukacijos – tai tęstinis ciklas, kuriame pristatomi meno teorijos pagrindai, vyksta praktinės dailės pamokos. Šios edukacijos skirtos pradedantiesiems, bet ir profesionalai gali plėsti teorines bei praktines žinias. Meno edukacijose susipažinsite su modernizmo tapybos srovėmis ir jų įtaka meno kūrinio kompozicijai. Teorinėje meno edukacijų dalyje bus aptariamos Kinijos ir Japonijos tapybos mokyklos, Europos XIX a. pab. – XX a. prad. tapybos srovių kaita. Būtent jų meninės idėjos leidžia suvokti, kaip kurti, komponuoti paveikslą. Tai tarsi kūrinio nematomas stuburas, pagrindas, padedantis komponuoti vaizdą iš tam tikrų atskirų formų ar spalvų.

Susitinkame Pažinimo erdvėje (V a., 535 kab.), pasiėmę reikiamų priemonių, keliausime į numatytas vietas Vilniuje.

Registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovai įleidžiami tik pagal išankstinę registraciją ir ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį, privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
Rugpjūčio 3, 27 ir 31 d.
Laikas
17 val.
Vieta
susitinkame Pažinimo erdvėje, V a., 535 kab.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“: rugpjūčio 3 d., rugpjūčio 27 d., rugpjūčio 31 d.