Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Daržovių monstrių kaukių dirbtuvės su Ieva Babilaite

2021 m. spalio 23 d. 11.00 val. – 12.00 val.

Spalio 23 d. 11 val. kviečiame šeimas į „Daržovių monstrių kaukių dirbtuves su Ieva Babilaite“. Renginys vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos erdvėse.

Artėjant šiurpiausiai metų šventei Helovynui, kviečiame jam pasiruošti ir pasigaminti daržovių kaukes kartu su dailininke I. Babilaite. Dirbtuvių metu iš rankomis plėšytų spalvoto popieriaus skiaučių kursime monstriškų daržovių portretus. Po dirbtuvių kiekvienas jų dalyvis galės pasipuošti savo sukurta kauke Helovyno ar kita gąsdinančia proga.

I. Babilaitė – viena žymiausių knygų vaikams dailininkių Lietuvoje. Ne viena menininkės iliustruota knygelė įvertinta prestižiniu apdovanojimu. I. Babilaitė yra nuolatinė didžiausių knygų vaikams renginių edukatorė, šiuo metu kompozicijos meno moko Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje.

Dirbtuvių tematiką įkvėpė Madlenos Szeligos knyga „Siaubas“ apie daržovėms nutinkančias istorijas. Renginio metu bus galima knygą pavartyti, paskaityti ir net įsigyti su specialia Helovyno nuolaida.

Renginys – Europos Sąjungos programos „Kūrybiška Europa“ projekto „Istorija ir iliustracija: penkios išskirtinės knygos vaikams“ (angl. Story and Illustration: 5 Unique Children’s books) dalis.

Dirbtuvės skirtos vaikams nuo 5 metų, šeimoms. Registracija į renginį čia.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 23 d.
Laikas
11 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, leidykla „700 eilučių“