Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Seminaras „Suteik šansą gyventi“

2023 m. kovo 21 d. 17.00 val. – 19.00 val.

Europos teisės studentų asociacijos (The European Law Studentsʼ Association, ELSA) Lietuvos nacionalinės grupės Vilniaus filialas („ELSA Vilnius“), bendradarbiaudamas su Lietuvos medicinos studentų asociacija, kviečia į seminarą „Suteik šansą gyventi“.

Lietuvoje transplantacijos pradžia laikomi 1970 m., kai buvo atlikta pirmoji inkstų transplantacija. Šiandien organų transplantacija vis dažniau taikoma pacientams, kuriems kiti gydymo būdai nepadeda ir yra neefektyvūs. Prieš nusprendžiant, ar būtina atlikti organų transplantaciją, paciento būklę aptaria jungtinis gydytojų konsiliumas.

2000 m. įsteigtas valstybinis Žmogaus audinių ir organų donorų bei recipientų registras, įteisinta donoro kortelė. Šiuo metu ją turi 44 257 donorai. Tačiau susiduriama su problema – net 38,3 proc. mirusiojo artimųjų prieštarauja donorystei, teigia, kad nežinojo mirusiojo valios.

Renginiu siekiama supažindinti visuomenę su organų donorystės ir transplantacijos ypatumais, teisiniu reguliavimu, griauti su šia tema susijusius mitus.

Renginys viešas ir atviras visiems, tačiau organizatoriai prašo iš anksto užsiregistruoti: https://inx.lv/m1M6.

Trumpai apie renginį

Data
kovo 21 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
registracija
Organizatorės
Europos teisės studentų asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės Vilniaus filialas („ELSA Lietuva“) ir Medicinos studentų asociacija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame