Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 16 d.

Gegužės 17 d.: edukacinis renginys „Spalvinių ritmų ir formų šokis“  

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į renginį intriguojančiu pavadinimu „Spalvinių ritmų ir formų šokis. Modernizmo tapybos įtaka kūrinio kompozicijai“.

Jeigu jus žavi spalvinių sąskambių žaismas ir ritminis linijų bei formų šokis, begalinė virtinė naujų galimybių pasisemti įkvėpimo iš modernistų kūrybos, ši teorinė ir praktinė pamoka kaip tik jums. Tai bus įvadinis edukacinis renginys, supažindinantis su kai kuriomis modernizmo tapybos srovėmis, suteikiančiomis pagrindą meno kūrinio kompozicijai. Teorinėje dalyje aptarsime XIX a. pabaigos – XX a. pradžios tapybos srovių kaitą, reakciją į ankstesnes kryptis. Ilgiau apsistosime ties fovizmo, kubizmo, futurizmo, art deco stiliais. Būtent jų meninės idėjos leidžia atpažinti ir suvokti, kaip reikia kurti, komponuoti paveikslą. Tai tarsi karkasas, padedantis formuoti vaizdą, mokantis analizuoti ir žvelgti į paveikslą giliau, nei vien apsiribojant „patinka–nepatinka, gražu–negražu“ vertinimu. Sieksime mokytis matyti tarsi už formos, žvelgiant į pačią daikto struktūrą, nebijant atrasti paveikslo prigimtį, kuri gali būti gaivališka arba suvaldyta, tyki arba chaotiška, racionali arba poetinė.

Renginyje remsimės tapytojų George’o Braque, Fernando Legerio, Giorgio de Chirico, Hanso Arpo, Jeano Dubuffe, Paulio Klee, Vasily Kandinski kūryba, ieškosime meno kompozicijos kūrimo principų ir šių menininkų kūrybos sąsajų.

Praktinėje dalyje kursime kompozicijas konkrečiomis temomis: statinė ir dinaminė linija, forma ir ritmas, linija ir dėmė.

Kviečiame dalyvauti visus, neabejingus tapybos menui.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 17 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė apie 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“