Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2023 m. vasario 20 d.

Nacionalinė biblioteka – 23-iojoje Vilniaus knygų mugėje

2023 metų Vilniaus knygų mugė – nepaprastai spalvinga, šventiška ir akcentuojanti mūsų, kaip laisvos visuomenės, pamatus. Kaip skelbia mugės organizatoriai ir partneriai, kartu mąstysime apie Vilniaus, Lietuvos ir pasaulio ateitį, vartysime gražiausių metų knygų puslapius, diskutuosime su autoriais bei kūrėjais, sveikinsime vieni kitus Vilniaus jubiliejaus proga, dalinsimės nepailstančia viltimi ir palaikymu Ukrainos kovai už laisvę.

Atkreipiame dėmesį, kad vasario 23–26 d. vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje tradicinį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos stendą parodų centre „Litexpo“ pakeis jungtinis atnaujintas Nacionalinės bibliotekos ir Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro stendas (5.D21) 5 salėje. Daugiausia dėmesio jame bus skiriama leidiniams – be anksčiau išleistų, bus pristatytos ir 2023 m. naujienos. Kaip ir kasmet kviesime į knygų pristatymus, edukacijas, diskusijas ir susitikimus su autoriais stende.

Vasario 23 d., ketvirtadienis – Bičiulių diena

Bičiulių dieną – nemokamas mugės lankymas bibliotekininkams! * Tik su bibliotekininko pažymėjimu.

Laikas

Vieta

Renginys

11–12 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Konsultacijos su Nacionalinės bibliotekos vaikų literatūros specialistais. Mažųjų tėvelius kviečiame klausti apie ankstyvąjį skaitymą Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistų. Jie mielai pasidalys žiniomis ir rekomenduos knygų patiems mažiausiesiems.

12–13 val.

LITEXPO, Konferencijų salė 5.1

Akcija „Metų knygos rinkimai“ kviečia stebėti renginį, kuriame bus paskelbti 2022 m. nominantai visose 5 kategorijose: suaugusiųjų prozos, poezijos, publicistikos ir dokumentikos, paauglių bei vaikų. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per LRT PLIUS, LRT KLASIKĄ, portale lrt.lt ir per Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos „Facebook“ paskyrą. Dalyvaus akcijos ekspertų komisijų atstovai. Paskelbus nominantus, prasidės balsavimas už mėgstamiausias skaitytojų knygas, truksiantis iki balandžio 23 dienos. Akcijos laimėtojai bus skelbiami gegužės 7 d., Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

13–13.45 val.

LITEXPO, salė 5.3

Jellos Lepman literatūrinio testamento „Knygų vaikams tiltas“ pristatymas. Lietuviškas knygos leidimas, sutikus Tarptautinei vaikų ir jaunimo bibliotekai Miunchene bei parėmus Goethe’s institutui ir Lietuvos kultūros tarybai, parengtas Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos. Iš vokiečių kalbos vertė Kristina Sprindžiūnaitė.

J. Lepman savo literatūriniame testamente gyvai, vaizdžiai ir intriguojančiai, kartais pasitelkdama kandų britišką humorą, pasakoja apie tai, kaip viziją pavertė tikrove. Šis pasakojimas yra kur kas daugiau nei didžiojo jos gyvenimo darbo – Tarptautinės vaikų ir jaunimo bibliotekos (IJB.de) bei Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) įkūrimo – dokumentas. 

15–16 val.

LITEXPO, Bibliotekų erdvė

Laisvos eilės apie Vilnių ir laisvę. Po vieną ir grupelėmis kursime bendras eiles ir eilutes apie Vilnių ir laisvę, jas užrašyti ar išpiešti galėsime specialiu įrenginiu. Bijai, kad nemoki eiliuoti? Niekas nesužinojo nepabandęs! Prisijunk ir pašlovink Vilnių ir Laisvę!

Vasario 24 d., penktadienis – Įspūdžių diena

Laikas

Vieta

Renginys

11–12 val.

LITEXPO, Konferencijų salė 5.5

Katalogo „Officina Plantiniana knygos Nacionalinėje bibliotekoje“ pristatymas. „Officina Plantiniana“ (veikė 1555–1876 m.) – sėkmingiausia ir populiariausia ankstyvųjų Naujųjų laikų Europos spaustuvė, pasaulyje garsėjusi itin aukštos kokybės knygomis. Naujas leidinys pristato šios spaustuvės 282 knygų rinkinį, saugomą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Katalogą parengė Nacionalinės bibliotekos tyrėjos dr. Milda Kvizikevičiūtė, Eva Praškevič ir dr. Viktorija Vaitkevičiūtė. Leidinyje supažindinama ne tik su spaustuvės leidėjais ir jų produkcija, bet ir pateikiama informacijos apie buvusius knygų savininkus, galimas knygų patekimo į Lietuvą aplinkybes bei tolesnius plitimo kelius. Knygos pristatyme dalyvaus dr. M. Kvizikevičiūtė, E. Praškevič, menotyrininkė dr. Jolita Liškevičienė ir knygos kultūros istorikas prof. dr. Arvydas Pacevičius. Renginį moderuos dr. V. Vaitkevičiūtė.

13–14 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Akcija „Tėčiai skaito vaikams“. Akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ renginiai, jau tapę tradicine knygų mugės dalimi, šiemet vėl kvies žymius tėčius skaityti mažiesiems lankytojams. Šeštadienį renginyje dalyvaus Domantas Razauskas – dainų autorius ir atlikėjas, poetas,  kompozitorius, radijo laidų vedėjas. Sekmadienį vaikams istorijas seks dainininkas bei džiazo atlikėjas Jurgis Brūzga. Įsikūrę jaukiame „Knygų starto“ kampelyje, jie perskaitys keletą įdomių pasirinktų istorijų. Penktadienį skaityti kviesime visus į mugę atėjusius tėčius.

Aktyvius ir literatūrą mėgstančius tėčius 24 d. skaitymams kviečiame registruotis iš anksto.

13–14 val.

LITEXPO, Bibliotekų erdvė

Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Mano Vilnius“. Išmėginkite pop up techniką ir kurkite savo svajonių Vilnių! Pasitelkę fantaziją, pagaminkite 3D atviruką jubiliejų švenčiančiam Vilniui. Dirbtuvėse vaikai galės susikurti originalų atviruką ir pasveikinti Vilnių ir jo gyventojus, atskleisti ir ugdyti kūrybiškumą bei kruopštumą.

14–15.30 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Knygą „Kapt kapt kapt“ skaito autorė Indrė Pliuškytė-Zalieckienė. I. Zalieckienė – knygų vaikams autorė ir iliustruotoja. Pirmoji jos knyga „Kapt kapt kapt“, laimėjusi pirmosios knygos konkursą, dalijama „Knygų starto“ lauknešėlyje. Mugėje autorė dalinsis knygelės paslaptimis, skaitymo būdais ir skaitytojų gerąja patirtimi. Kvies mažylius (nuo naujagimių iki trejų metų) ir jų tėvelius ne tik skaityti „Kapt kapt kapt“ knygelę, bet ir patirti, kiek įvairiausių dalykų galima su ja nuveikti.

15.30–16.30 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Edukacija pagal knygą „Kapt kapt kapt“. Renginyje laukiami patys mažiausi – nuo naujagimių iki trejų metų – skaitytojai. Visi kartu skaitysime didžiulę (net metro aukščio!) spalvingą knygą „Kapt kapt kapt“. Tai Indrės Zalieckienės knygelė kūdikiams, dedama į „Knygų starto“ lauknešėlį. Jį gauna kiekvienas Lietuvos naujagimis. Knygelės iliustracijomis grįstas žaidinimas pralinksmins mažuosius ir patiks tėveliams.

16–17 val.

LITEXPO, Kino salė 1.1, po renginio – Nacionalinės bibliotekos stendas (5.D21), 5 salė

Valanda su Stasio Ušinsko marionetėmis ir interaktyvios knygos „Dra ta ta“ pristatymas. Kviečiame į unikalaus leidinio – interaktyvios knygos „Dra ta ta: Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“ sutiktuves. Renginyje dalyvaus Rimantas Driežis (Vilniaus teatras „Lėlė“), Agnė Dautartaitė-Krutulė, Antanas Skučas (Vilniaus dailės akademija), Aušra Endriukaitienė (Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus), Irma Leščinskaitė, Sigutė Chlebinskaitė (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka)  ir kiti knygos rengėjai. Taip pat dalyvaus 1938 m. sukurta S. Ušinsko marionetė, saugoma Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, ją kalbins Vilniaus teatro „Lėlė“ režisierius R. Driežis.

Po knygos sutiktuvių Nacionalinės bibliotekos stende (5.D21) bus galima pamatyti 3D vaizdu atgysiančias teatro marionetes bei jų rentgenogramas ir S. Ušinsko filmo fragmentus. Dalyviai turės galimybę įsigyti knygą ir pažiūrėti įrašą apie jos kūrimo procesą, pabendrauti su knygos rengėjais.

17–18 val.

LITEXPO, Konferencijų salė 5.5, po renginio – susitikimas su knygos autore Nacionalinės bibliotekos stende (5. D21), 5 salė

Ar reikia klonuoti Basanavičių. Diskusija apie kalbos ateitį ir Jolantos Zabarskaitės knygos „Kaip kalba gamina prasmę“ pristatymas. Kokia lietuvių kalbos ateitis skaitmeniniame pasaulyje? Apie tai diskutuos kalbininkai Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto docentas dr. Antanas Smetona ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė dr. Violeta Meiliūnaitė, filosofas Kasparas Pocius ir teisės filosofijos tyrėja Jolanta Bieliauskaitė.

Po renginio Nacionalinės bibliotekos stende (5.D21, 5 salė) dalyviai turės galimybę pabendrauti su knygos autore dr. J. Zabarskaite ir gauti jos autografą.

Vasario 25 d., šeštadienis – Pasimatymų diena

Laikas

Vieta

Renginys

11–12 val.

LITEXPO,

Bibliotekų erdvė

Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Mano Vilnius“. Išmėginkite pop up techniką ir kurkite savo svajonių Vilnių! Pasitelkę fantaziją, pagaminkite 3D atviruką jubiliejų švenčiančiam Vilniui. Dirbtuvėse vaikai galės susikurti originalų atviruką ir pasveikinti Vilnių ir jo gyventojus, atskleisti ir ugdyti kūrybiškumą bei kruopštumą.

12–13 val.

LITEXPO, Bibliotekų erdvė

Edukacinės dirbtuvės „Dratinis“ herojus. „Dratinis“ herojus – tai smagus užsiėmimas. Jame vaikai ne tik susipažins su lėlių teatro aktoriais, marionetėmis ir garsiuoju jų kūrėju Stasiu Ušinsku, bet ir galės patys susikurti savo „dratinį“ (vielinį) herojų. Kalbėsimės, kaip veikia marionetės, o papildytoji realybė padės pamatyti, iš ko padarytos unikaliosios S. Ušinsko marionetės. Aiškinsimės, kas yra aktoriaus kostiumas ir kuo jis svarbus. Išrinksime savo „dratinio“ herojaus kostiumo spalvas ir patys jį susisuksime.

14–15 val.

LITEXPO, Bibliotekų erdvė

Laisvos eilės apie Vilnių ir laisvę. Po vieną ir grupelėmis kursime bendras eiles ir eilutes apie Vilnių ir laisvę, jas užrašyti ar išpiešti galėsime specialiu įrenginiu. Bijai, kad nemoki eiliuoti? Niekas nesužinojo nepabandęs! Prisijunk ir pašlovink Vilnių ir Laisvę!

14.30–15.30 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Akcija „Tėčiai skaito vaikams“. Akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ renginiai, jau tapę tradicine knygų mugės dalimi, šiemet vėl kvies žymius tėčius skaityti mažiesiems lankytojams. Šeštadienį renginyje dalyvaus Domantas Razauskas – dainų autorius ir atlikėjas, poetas,  kompozitorius, radijo laidų vedėjas. Sekmadienį vaikams istorijas seks dainininkas bei džiazo atlikėjas Jurgis Brūzga. Įsikūrę jaukiame „Knygų starto“ kampelyje, jie perskaitys keletą įdomių pasirinktų istorijų. Penktadienį skaityti kviesime visus į mugę atėjusius tėčius.

Aktyvius ir literatūrą mėgstančius tėčius 24 d. skaitymams kviečiame registruotis iš anksto.

15–15.45 val.

LITEXPO, Rašytojų kampas

Marijos Gimbutienės knygos „Senoji Europa“ pristatymas. Archeologės dr. Marijos Gimbutienės dėka istorijos ir archeologijos moksle atsirado nauja civilizacija – Senoji Europa. Ją mokslininkė siejo su žemdirbystės ir sėslaus gyvenimo būdo pradžia bei suklestėjimu, gyvulių auginimu, keramikos lipdymu, namų statyba, amatų ir prekybos ryšių plėtra, o svarbiausia – simbolių, kuriuos ji pavadino raštu, atsiradimu. Gimbutienės teigimu, senųjų kultūrų įtaka neišnyko. Iki mūsų dienų ji išliko kaip Vakarų kultūrų pagrindas. Moteriškasis pradas negali būti sunaikintas. „Tikime, kad senųjų protėvių gebėjimas moteriškąjį pradą įpinti į savo kasdienį dvasinį gyvenimą padės mums atgauti pusiausvyrą ir pagydyti neramų šių laikų pasaulį“, – rašė knygos autorė.

Pristatyme dalyvaus filosofas, mitologijos tyrėjas, Vilniaus universiteto profesorius dr. Vytautas Ališauskas, archeologė, Lietuvos istorijos instituto vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Agnė Čivilytė ir Vilniaus dailės akademijos prorektorius menui ir mokslui dr. Marius Iršėnas.

Šį ir kitus leidinius nuo šiol taip pat galima įsigyti internetu www.melc.lt.

15.30–16.30 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Teatriniai žaidimai su knyga „Kapt kapt kapt“ (teatras „Pradžia“). Dar nekalbantys ar tik pirmuosius garsus tariantys vaikai žodžius įsisąmonina paprasčiau, jei juos tariame išraiškingai, su rankų judesiais, ryškia kūno kalba, apdainuodami ir suvaidindami. Aktorė Gintarė Latvėnaitė, dirbanti teatre vaikams „Pradžia“, taikydama teatrinių žaidimų principą skaitys knygelę ir išjudins mažuosius žaisti ir padainuoti. Knygelę išžaisime kelis kartus, skirtingais būdais, kad tėveliai pasisemtų idėjų ir galėtų tęsti žaidinimus namuose. Vaikai užsiėmimo metu gaus įvairių žaidimo priemonių. Ši sensorinė veikla ne tik edukuojanti, bet ir smagi. Renginys skirtas naujagimiams ir vaikams iki trejų metų.

17–17.45 val.

LITEXPO, 5.3 konferencijų salė, po renginio – Nacionalinės bibliotekos stende (5.D21, 5 salė)

Oleksandro Tereščenkos knygos „Gyvenimas po 16:30. Po septynerių metų“ pristatymas. Ši knyga – ne apie karą, tai ne didvyriškas epas, čia rašoma apie tai, kas įvyko po to: apie savęs įveikimą ir gyvenimą nuo nulio, gyvenimą iš naujo. Tai epizodai iš gyvenimo po karo. Autorius nesiekia skaitytojo užuojautos ar gailesčio, laiko save savarankišku žmogumi, gebančiu ne tik susitvarkyti su savo problemomis, bet ir padėti kitiems. Renginyje dalyvaus knygos autorius O. Tereščenka, jį kalbins Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos darbuotoja Alla Kamchatna. Renginį moderuos Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centro vadovė dr. Ilona Strumickienė. Renginys vyks rusų kalba.

Po renginio Nacionalinės bibliotekos stende (5.D21, 5 salė) dalyviai turės galimybę pabendrauti su autoriumi ir gauti jo autografą.

17–19 val.

LITEXPO, Konferencijų salė 1.3, po renginio Nacionalinės bibliotekos stende (5.D21, 5 salė)

Lietuvos užsienio politikos dokumentų I tomo (1917–1920 m.) pristatymas. Pristatomas leidinys unikalus tuo, kad atskleidžia šimtmetį iš žemėlapių ištrintos Lietuvos kelią atgal į tarptautinę erdvę ir pripažinimą. Knygoje pateikiama Lietuvos valstybingumo idėjos raida įvairiose šalyse ir žemynuose. Atskleidžiamos Lietuvos atstovų pastangos siekiant šalies nepriklausomybės, taip pat jų siekis suvienyti Lietuvos žemes istorinėse valstybės sienų ribose. Dokumentų rinkinyje išsamiai pristatoma ir Vilniaus drama bei Klaipėdos krašto likimas.

Knygos pirmas tomas sudarytas iš 466 originalių dokumentų, išdėstytų chronologine tvarka. Renginyje dalyvaus leidinio sudarytojai profesoriai Zenonas Butkus, Alfonsas Eidintas ir dr. Kęstutis Kilinskas, taip pat knygą išleidusio Nacionalinės bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro Mokslo leidybos grupės vadovė Irena Stankevičienė.

Po renginio Nacionalinės bibliotekos stende dalyviai turės galimybę pabendrauti su leidinio sudarytojais ir gauti autografą. Šį ir kitus leidinius nuo šiol taip pat galima įsigyti internetu www.melc.lt.

Vasario 26 d., sekmadienis – Šeimų diena

Laikas

Vieta

Renginys

11 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Teatriniai žaidimai su knyga „Kapt kapt kapt“ (teatras „Pradžia“). Dar nekalbantys ar tik pirmuosius garsus tariantys vaikai žodžius įsisąmonina paprasčiau, jei juos tariame išraiškingai, su rankų judesiais, ryškia kūno kalba, apdainuodami ir suvaidindami. Aktorė Gintarė Latvėnaitė, dirbanti teatre vaikams „Pradžia“, taikydama teatrinių žaidimų principą skaitys knygelę ir išjudins mažuosius žaisti ir padainuoti. Knygelę išžaisime kelis kartus, skirtingais būdais, kad tėveliai pasisemtų idėjų ir galėtų tęsti žaidinimus namuose. Vaikai užsiėmimo metu gaus įvairių žaidimo priemonių. Ši sensorinė veikla ne tik edukuojanti, bet ir smagi. Renginys skirtas naujagimiams ir vaikams iki trejų metų.

12–13 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Akcija „Tėčiai skaito vaikams“. Akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ renginiai, jau tapę tradicine knygų mugės dalimi, šiemet vėl kvies žymius tėčius skaityti mažiesiems lankytojams. Šeštadienį renginyje dalyvaus Domantas Razauskas – dainų autorius ir atlikėjas, poetas,  kompozitorius, radijo laidų vedėjas. Sekmadienį vaikams istorijas seks dainininkas bei džiazo atlikėjas Jurgis Brūzga. Įsikūrę jaukiame „Knygų starto“ kampelyje, jie perskaitys keletą įdomių pasirinktų istorijų. Penktadienį skaityti kviesime visus į mugę atėjusius tėčius.

Aktyvius ir literatūrą mėgstančius tėčius 24 d. skaitymams kviečiame registruotis iš anksto.

12–13.45 val.

LITEXPO, Konferencijų salė 1.3, po renginio autorius Nacionalinės bibliotekos stende (5. D21, 5 salė)

Simono Jazavitos knygos „Kovok!“ Kazys Škirpa ir Lietuvos likimas Antrajame pasauliniame kare“ pristatymas. Pirmasis Lietuvos kariuomenės savanoris, penktojo pėstininkų pulko vadas, Steigiamojo Seimo narys, generalinio štabo pulkininkas, Lietuvos karo atašė, vėliau pasiuntinys Vokietijoje, Lietuvių aktyvistų fronto (LAF) kūrėjas ir vadas – tiek daug skirtingų veiklos barų, kuriuos sieja viena prieštaringai vertinama, bet itin ryški XX amžiaus Lietuvos istorijos asmenybė Kazys Škirpa. Šį žmogų geriausiai apibūdina šūkis „Kovok!", kurį jis sugalvojo kurdamas LAF. Renginį moderuoja Algis Ramanauskas. Renginyje  dalyvauja knygos autorius, Jonas Vaičenonis, Egidijus Papečkys, Juozas Skirius. Po renginio Nacionalinės bibliotekos stende dalyviai turės galimybę pabendrauti su autoriumi ir gauti autografą.

Šį ir kitus leidinius nuo šiol taip pat galima įsigyti internetu www.melc.lt.

13–14 val.

LITEXPO, Knygų starto erdvė

Knygą „Kapt kapt kapt“ skaito autorė Indrė Pliuškytė-Zalieckienė. I. Zalieckienė – knygų vaikams autorė ir iliustruotoja. Pirmoji jos knyga „Kapt kapt kapt“, laimėjusi pirmosios knygos konkursą, dalijama „Knygų starto“ lauknešėlyje. Mugėje autorė dalinsis knygelės paslaptimis, skaitymo būdais ir skaitytojų gerąja patirtimi. Kvies mažylius (nuo naujagimių iki trejų metų) ir jų tėvelius ne tik skaityti „Kapt kapt kapt“ knygelę, bet ir patirti, kiek įvairiausių dalykų galima su ja nuveikti.

14–14.45 val.

LITEXPO, 5.5 salė

Diskusija su Nacionalinės moksleivių akademijos mokiniais „Ką skaito moksleiviai?“

Diskusijoje su plataus akiračio jaunaisiais skaitytojais – Nacionalinės moksleivių akademijos mokiniais, lietuvių filologijos ir kitų sekcijų atstovais – bus aiškinamasi, kokią literatūrą renkasi iš tiesų daug skaitantys gabūs mokiniai, kaip jie atranda knygas ir ko jose ieško, už ką vertina klasikinę ir šiuolaikinę lietuvių ir pasaulio literatūrą. Diskusijoje bus siekiama išsiaiškinti, koks yra daug skaitančių moksleivių literatūrinis skonis, iš kur radosi jų knygų alkis, kaip jiems pavyksta suderinti knygą ir ekraną. Diskusija skirta visiems skaitytojams, ypač mokiniams ir jų tėvams. Į ją bus kviečiami įsitraukti visi. Diskusiją moderuos Nacionalinės bibliotekos Lituanistikos skyriaus vadovas dr. Dainius Vaitiekūnas.

15–16 val.

LITEXPO, Konferencijų salė 5,5, po renginio Nacionalinės bibliotekos stendas –  5.D21, 5 salė

Knygos „Karaj ėdim, karaj barmyn / Karaimas buvau, karaimas tebesu“ pristatymas.

Leidinyje publikuojami biografiniai straipsniai, pasakojimai apie žmones, paskyrusius savo gyvenimą ir darbus karaimų bendruomenei, jos išlikimui ir gyvavimui, apie šiandien gyvenančius, dirbančius ir kuriančius Lietuvos piliečius. Tekstus rašė skirtingo išsilavinimo įvairiakalbiai žmonės, tad čia jie pateikiami tokia kalba, kokia buvo parašytas straipsnis. Autoriai yra Lietuvos ir Lenkijos piliečiai, bet beveik visi jie yra karaimai arba žmonės, kurie domisi karaimų kultūra, kalba ir saviraiška. Straipsniai pateikti lietuvių abėcėlės tvarka, kad skaitytojas greičiau ir lengviau galėtų rasti informaciją apie jį dominantį asmenį. Nuotraukos surinktos iš asmeninių archyvų.

Renginyje dalyvauja Jelena Špakovska ir Laura Bočiarovienė.

Renginį moderuoja Irena Krivienė.

Po renginio Nacionalinės bibliotekos stende (5.D21, 5 salė) dalyviai turės galimybę pabendrauti su leidinio sudarytojomis ir gauti autografą.

Šį ir kitus leidinius nuo šiol taip pat galima įsigyti internetu www.melc.lt.

 

Susitikime Vilniaus knygų mugėje ir kartu rašykime 700 eilučių laisvei!