Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. kovo 13 d.

„Taylor & Francis Group“ elektroninės knygos teisės tema

Kviečiame susipažinti su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įsigytomis „Taylor & Francis“ kolekcijos viso teksto el. knygomis (visas įsigytų el. knygų sąrašas). Norėdami skaityti šias el. knygas ne bibliotekoje, prisijunkite nuotoliniu būdu. Bibliotekoje jos prieinamos portale ibiblioteka.lt.

Pristatome keletą elektroninių knygų teisės tema.

Knygos viršelisA Basic Guide to International Business Law / Harm Wevers. – London : Routledge, 2021. – 221 p.

Tai tarptautinio verslo teisės vadovas, kuriame pateikta daug praktinių žinių apie tarptautiniame versle kylančias teisės problemas ir jų sprendimo būdus. Nagrinėjami teisiniai derybų aspektai, tarptautinės pirkimo–pardavimo sutartys, konkurencijos teisė, franšizės, tarptautinių mokėjimų, krovinių gabenimo sausuma ir jūra klausimai.

 

Knygos viršelisNon-State Rules in International Commercial Law : contracts, legal authority and application / Johanna Hoekstra. – London : Routledge, 2021. – 256 p.

Knygoje pateikiama išsami nevalstybinių taisyklių (arba tarptautinių konvencijų) tarptautinėse komercinėse sutartyse analizė. Nevalstybinės taisyklės turi teisinę galią nacionalinėje ir tarptautinėje erdvėje. Knygoje nagrinėjama, kas yra nevalstybinės taisyklės, kaip ir kada jos taikomos, kokia jų teisinė galia. Informacija naudinga dirbantiems  tarptautinės prekybos komercinių ginčų sprendimo srityje.

 

Knygos viršelisTechnology : New Trajectories in Law / Penny Crofts, Honni van Rijswijk. – New York : Routledge, 2021. – 114 p.

Sparčiai vykstant technologijų pokyčiams, ypač svarbus jų teisinis reglamentavimas. Remdamiesi teisės teorija ir jurisprudencija, knygos autoriai įrodo, kodėl turėtų būti teikiama pirmenybė teisiniam mąstymui su technologijų ateitimi susijusiose srityse. Teisė siūlo norminį suvaržymą, prižiūri etikos ir teisingumo vykdymą, fizinių ir žmogiškųjų ribojimų ribas siekiant žmones skatinti aktyviai įsitraukti į naujų technologijų naudojimą. Knyga skirta teisininkams ir kritiškai mąstantiems žmonėms, besirūpinantiems technologijų plitimu ir įtaka mūsų gyvenime.

 

Knygos viršelisPower and Pluralism in International Law : Private International Law and Globalization / Edward S. Cohen. – London : Routledge, 2022. – 220 p.

Tarptautinė privatinė teisė atlieka lemiamą vaidmenį globalizacijos procese kaip turinti politinę ir ekonominę galią, padėjusi sukurti pasaulinę politinę ekonomiką. Šie procesai priklauso nuo dviejų esminių socialinių-politinių veiksmų tipų: besiformuojančių transnacionalinių erdvių ir prekių, kapitalo ir finansų srautų teisinio struktūrizavimo bei teisinio-politinio valstybės valdžios ir prioritetų pertvarkymo, siekiant palengvinti šių erdvių augimą, skverbimąsi į nacionalines politines-ekonomines ir socialines erdves.

 

Knygos viršelisBorders, Migration and Globalization : an interdisciplinary perspective / edited by Anna Rita Calabrò. – London : Routledge, 2021. – 423 p.

Migracija gali būti siejama su labai skirtingomis socialinėmis ir ekonominėmis priežastimis (priverstinė pabėgėlių migracija, aukštesnės vidurinės klasės migracija, aukštos kvalifikacijos darbuotojų judėjimas) – bendra yra tai, kad migracija prisideda prie esminės pasaulio pertvarkos, tapatybės ir politikos pokyčių ir yra vienas iš svarbiausių globalizacijos padarinių.

Knygoje daug dėmesio skiriama daugialypei „sienos“ sąvokai, kuri yra svarbi sprendžiant migracijos iššūkius, kad socialiai suinteresuotos šalys galėtų valdyti susidarančias situacijas. Autoriai suteikia tarpdisciplininę ir lyginamąją perspektyvą tokiems socialiniams reiškiniams kaip prekyba žmonėmis, nelydimi nepilnamečiai užsieniečiai arba etninės nišos darbo rinkoje.

 

Knygos viršelisVirtual Freedoms, Terrorism and the Law / edited by Giovanna De Minico, Oreste Pollicino. – London : Routledge, 2021. – 240 p.

Knygoje nagrinėjama saviraiškos laisvei internete kylanti rizika dėl ribojimų, įvedamų reaguojant į terorizmo grėsmes, iššūkiai, kylantys siekiant išlaikyti saugumą kovoje su tradiciniu terorizmu, kartu apsaugoti pagrindines laisves, ypač saviraiškos laisvę internete. Aptariamos temos – žodžio laisvės ir nacionalinio saugumo susidūrimas; interneto daugiafunkcis pobūdis ir poveikis nacionaliniam suverenitetui bei tarptautinėms teisės struktūroms; santykis tarp teisėto ir neteisėto internete; poveikis privatumui bei duomenų apsaugai. Autoriai siekia parodyti, kaip sudėtinga kovoti su teroristinių organizacijų ar asmenų naudojimusi internetu, nurodomos priemonės, kurias galima taikyti pagal nacionalinę ir tarptautinę teisę.