Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Poezijos terapijos skaitymai „Žodžiai ir vaizdai“

2024 m. liepos 5 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Liepos 5 d. 18 val. Palangos vasaros skaitykloje kviečiame į patyriminį poezijos terapijos renginį „Žodžiai ir vaizdai“.

Poezija – ypatinga kalba, kuria ieškoma kelio į visumos aprėptį. Ji gimsta iš jausmų ir juos liudija. Eilėraštis gali padėti rasti žodžius, kurių reikia būtent šią akimirką, ir taip sustiprinti, įkvėpti, pakeisti skaitantįjį.

Taip ir veikia poezijos terapija – vienas iš biblioterapijos metodų.

Renginyje pagal pateiktus atvaizdus ieškosime savo būsenų atspindžių, o skaitydami atitinkamus eilėraščius mėginsime išreikšti jas poezijos kalba. Eilėraščiuose žodžių nedaug, vaizdiniais, metaforomis, palyginimais atveriami gilūs žmogaus gyvenimo klodai, parodomas reiškinių prieštaringumas, perteikiama laiko tėkmė. Turėsime progą stabtelėti ir atrasti poetinio žodžio prasmę ir vertingumą sau patiems, išgirsti kitus ir įsiklausyti į save.

Renginio vedėja – Rasa Derenčienė, filologė, žurnalistė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubo vadovė, Lietuvos biblioterapijos asociacijos narė, knygos „Prie stalo su rašytoju“ bendraautorė.

Trumpai apie renginį

Data
liepos 5 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla (Palangos g. 72)
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“