Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Meno edukacija „Tylos tapyba“

2024 m. liepos 27 d. 19.00 val. – 20.30 val.

Paskutinėmis liepos dienomis meno edukacijų ciklas iškeliauja į Palangos vasaros skaityklą. Smalsūs poilsiautojai ir palangiškiai turės puikią progą pasimokyti, kaip galima ugdyti kūrybiškumą, išdrįsti bandyti, nebijoti suklysti mokymosi procese ir sukurti šį tą originalaus.

Dailės pamokos skirtos suaugusiesiems, senjorams, pradedantiesiems ar menininkams, norintiems įgyti daugiau žinių. Mokysimės meno kūrinio komponavimo pagrindų, naudosimės įvairiomis priemonėmis.

Liepos 27 d. 19 val. kviečiame į meno edukaciją „Tylos tapyba“.

„Savaimingumas – kaip metodas“, rašė senovės Kinijos kaligrafijos meistrai. Ar Vakarų pasaulio menininkas gali suvokti kito kontinento filosofines ir estetines vertybes? Tačiau teptukas pamirkomas tuše ir braukia lape liniją. Kas piešia šią akimirką? Mokytojas ar mokinys, lietuvis ar japonas? Kas patiriama dabar, šią akimirką, kai brėžiama ryški linija baltame lape? Absoliučiai susikaupus pamirštamas net kūnas, tik pajuda riešas, pajuda šeriai, permirkę nuo tušo, ir suvaldo potėpio dinamiką. Meistrystė ateina savaime, tačiau pastanga yra nuolat.

Tapyba tušu leidžia visiškai susikaupti ir išlaikyti stabilią būseną, tam tikrą nuotaiką, kurioje nėra prieštaringų, kontrastingų sąvokų. Tai sutelkta galia, leidžianti atsiskleisti prigimčiai. Kodėl viena spalva ir sumaišytos spalvos pasakoja skirtingas istorijas? O gal tyli? Kas atsitinka, kai kompozicijos visuma susideda iš aktyvesnių, sodresnių spalvinių sąskambių, bet taip pat ir prigesintų, prislopintų dėmių? Derinimui, komponavimui, bendrai orkestruotei iš atskirų gabalėlių visuomet į pagalbą atskuba pustoniai, subtilūs toniniai perėjimai. Šiuo atveju kompozicijos geometrinė struktūra pasipuošia ryškiau, dažnai ir nereikia daug formų. Tai tarsi susitelkimo pratybos, kai neskubant, laikant dėmesį ties viena spalva, po truputį leidžiama savaime atsiskleisti tapybos keliui.

Trumpai apie renginį

Data
liepos 27 d.
Laikas
19 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla (Vytauto g. 72, Palanga).
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
1,5 val.
Svarbu
renginyje gali būti fotografuojama ir (arba) filmuojama
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“