Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

„Scanoramos“ vasara Palangoje. „Ingeborg Bachmann – kelionė į dykumą“

2024 m. liepos 24 d. 21.00 val. – 23.00 val.

Džiaugiamės galėdami pasidalinti Palangos vasaros skaityklos ir Europos šalių kino forumo „Scanorama“ partneryste: liepos 3 d. Palangoje, „Oldman“ parke, 21 val. prasideda tradicija tapęs projektas „Scanoramos vasara“, kviečiantis į nemokamus autorinio kino seansus.

Šiųmečio projekto tema – kelionės, o pratęsti kinematografines patirtis ir dar labiau priartėti prie veikėjų patirčių kiekvienam filmui parinktoje Palangos erdvėje žiūrovai bus kviečiami seansui pasibaigus.

Liepos 24 d. 21 val. kviečiame į „Oldman“ parko kino teatrą (Jūratės g. 2A, Palanga) pažiūrėti vokiečių kino grande dame Margarethe von Trottos juostą „Ingeborg Bachmann – kelionė į dykumą“ (2023), kuri supažindins su viena ryškiausių austrų XX a. literatūros figūrų Ingeborga Bachmann. Filmas atvers biografijos puslapį, paženklinusį rašytojos asmenybę ir kūrybą – susitikimą ir meilę šveicarų dramaturgui, prozininkui Maxui Frischui. Maištingą ir prieštaringą, asmeninės ir kūrybinės laisvės siekiančią Ingeborgą Bachmann filme meistriškai įkūnija aktorė Vicky Krieps, intelektualiam rašytojos portretui suteikianti žaismės ir gyvybės.

O pratęsti kino ir literatūros dialogą žiūrovai kviečiami atostogų skaitinių oazėje ir viename architektūrinių kurorto simbolių – Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72). Čia galėsite susipažinti ne tik su išskirtine pastato architektūra ir specialiai vasarai parinktomis knygomis bei parodomis, bet ir rasti atostogų suvenyrą – Ingeborgos Bachmann knygų, ištraukų, citatų ir specialiai projektui „Scanoramos vasara“ sukurtos atributikos.

Aplankyti Palangos vasaros skaityklą kviečiame liepos 3–31 d.

Trumpai apie renginį

Data
filmo seansas – liepos 24 d. 21 val.
literatūrinė pažintis Palangos vasaros skaitykloje – liepos 3–31 d.
Vieta
filmo seansas – „Oldman“ parko kino teatras (Jūratės g. 2A, Palanga)
literatūrinė pažintis – Palangos vasaros skaitykla (Vytauto g. 72, Palanga)
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
2 val.
Svarbu
renginyje gali būti fotografuojama ir (arba) filmuojama
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook
Organizatoriai
Europos šalių kino forumas „Scanorama“
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos kino centras, Palangos miesto savivaldybė, „Oldman parkas – I Love Palanga, Oldman Palanga“

Rekomenduojame