Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Poezijos vakaras. Paulius Norvila skaito autorinę poeziją iš eilėraščių knygų „Nebe“, „Skaičiai“, „Buitinė“

2024 m. liepos 23 d. 18.30 val. – 20.00 val.

„Poezija atsiranda iš nuostabos. Pradeda sunktis pro tarpus tarp visų šių kasdienybės veiklų, žodžių, įvykių. Nušvinta netikėtais sąskambiais ar emocijomis. Tada belieka užrašyti. Dažnai – ranka ant popieriaus. Ne todėl, kad taip reikia, o todėl, kad man tai patinka. Viso labo“, – teigia Paulius Norvila.

P. Norvila (g. 1985) – poetas, prozininkas, vertėjas. Jau seniai kritikų pastebėtas ir įvertintas dėl savo poezijos, kuri žaidžia būties ir buities temomis, surenka kasdienybės detales ir iš jų atkuria mūsų gyvenimus. P. Norvila yra išleidęs penkis poezijos rinkinius („Septyni metų laikai“, 2006, „Kortų traukimas tėra tik dalis ritualo“, 2012, „Buitinė“, 2014, „Skaičiai“, 2018, „Nebe“, 2022) ir keturias knygas vaikams („Strykt pastrykt“, 2019, „Apie vieną Tokį Lokį“, 2021, „Viena galva mažiau“, 2021, „Išprotėję eilėraščiai“, 2024).

Liepos 23 d. maloniai kviečiame į Poezijos vakarą-susitikimą su poetu P. Norvila.

Renginio metu bus pristatoma autoriaus kūryba iš pastarųjų išleistų knygų, pasakojamos jų atsiradimo istorijos, aptariamas kūrybinis kelias ir klystkeliai, taip pat diskutuojama apie tai, kiek iš tikrųjų poezijoje yra žmogaus, o žmoguje – poezijos.

Trumpai apie renginį

Data
liepos 23 d.
Laikas
18:30 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla (Vytauto g. 72).
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
1,5 val.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu
renginyje gali būti fotografuojama ir (arba) filmuojama