Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

„Ryterna Modul Mototourism Rally 2024“

2024 m. rugpjūčio 24 d. 9.00 val. – 19.00 val.

Ir vėl kviečia į keliones Lietuvos pažinimo ralis. Organizatoriai žada – dešimt prasmingų kelionės valandų bet kokiais motociklais, bet kokiais keliais. Startas iš bet kurios Lietuvos vietos, finišas – Kauno mieste. Kiekviena komanda atranda savo maršrutą ir aplanko per trisdešimt kultūros paveldo ir istorijos objektų, pažįsta įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Užduotys susijusios su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžiančios ralio dalyviams, vietiniams ir šalies svečiams geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką. Komanda, surinkusi daugiausia taškų, laimi.

Data: 2024-08-24

Startas: bet kuri Lietuvos vieta / anywhere, visoje Lietuvoje

Finišas: Kaunas, Rotušės aikštė

Tema: #LozoraičiųMetai, #MažosiosKultūrosSostinės, #LietuvosŽemėsŪkis, #Banionis100, #DainųŠventei100, #EuroposSąjungosNarystėsJubiliejus, #NATO-NarystėsJubiliejus, #KatalikųKronikosDidvyriai, #LDK-DidikųPacųMetai

Laiko norma – 10 val.

Planuojamas komandų / dalyvių skaičius – 150 / ~750.

Misija – intelektualus keliavimas po Lietuvą.

Šiemet „Ryterna Modul Mototourism Rally“ vyks jau 14-ąjį kartą. Renginys organizuojamas kartu su ištikimais partneriais – „Ryterna Modul“, Kauno miesto savivaldybe, Kultūros paveldo departamentu, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos policija, Šaulių sąjunga, Lietuvos motociklų sporto federacija, ralio motociklu „Yamaha“. Ir kartu su naujais bei patyrusiais keliautojais, savo krašto mylėtojais.

Registracija.

Dėl ko keliausime?

Ar 14 kartas vis dar gali būti nepakartojamas? Taip, ir tai nėra tiesiog gražus epitetas. Skirtingos temos, nauji atradimai, linksmi ir graudūs – tokie, kokia ir yra Lietuvos istorija. Ir, svarbiausia, žmonės, kurie pasitiks jus kelyje ralio dieną ir tik ralio dieną.

Šiemet mūsų kryptis – Pietų Lietuva. Viena svarbiausių maršruto temų – Dainų šventės 100-metis. Muzika lydės kelionėje, teks pašokti ir padainuoti kartu su kolektyvų, kurie dalyvavo Dainų šventėje, atstovais. Dainų švenčių tradicija yra unikali Baltijos regionui ir įrašyta į UNESCO paveldo sąrašą. Ir, svarbiausia, ji puoselėja ir saugo nacionalinę kultūrą ir tradicijas – būtent tai, kas daro iš žmonių grupės tautą.
Paliesime ir kitas temas: krašto gynybos pasipriešinimo dramatinius įvykius, pogrindinės spaudos detektyvus, Europos Sąjungos narystės 20-metį ir kitas.

Kaip ir nuolat kartojame, apie viską juk galima sužinoti internete, tad kam važiuoti? Sutinkame, tai geriau, nei visai nesidomėti. Bet tikrųjų atradimų nepadarysi iš namų. Archeologai savo atradimus padaro su kastuvu rankose. Mūsų atradimų įrankis – motociklas. Rugpjūčio 24 d. ateis laikas šią priemonę panaudoti.

Organizatoriai iš karto ragina jungtis į naują ralio „Telegram“ kanalą (kitoks nei MTS2024), ten visos aktualijos.

„Ryterna Modul Mototurizmo“ ralyje tradiciškai suteikiame galimybę atstovauti savo savivaldybei. Jeigu norėsite, iš karto prisiregistravę parašykite organizatoriams, kurie kreipsis į jūsų savivaldybę dėl tokios galimybės.

Dalyvavimas su automobiliu

Jeigu pažįstate tokių, kas tikrai norėtų dalyvauti šiame ralyje, ir manote, kad tikrai tiktų mūsų formatas, bet taip išėjo, kad nevairuoja motociklų, galima suteikti progą dalyvauti su automobiliu. Norintiesiems reikia rašyti į Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Iki susitikimo.

Trumpai apie renginį

Data
rugpjūčio 24 d.
Laikas
9 val.
Vieta
startas: bet kuri Lietuvos vieta / anywhere, visoje Lietuvoje. Finišas – Kaunas, Rotušės aikštė
Trukmė
10 val.
Dalyvavimas
atviras / registracija svetainėje 
Organizatorius
UAB „Ryterna Modul“
Partneriai
Kultūros paveldo departamentas, Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija, „Regitra“, Lietuvos policija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos motociklų sporto federacija, Kauno miesto savivaldybė
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“