Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Lietuvos gyventojų skaitymo įpročiai. Tyrimo duomenų pristatymas visuomenei

2024 m. spalio 1 d. 15.00 val. – 16.30 val.

Ar lietuviai skaito mažiau? Kokias temas, literatūros žanrus renkasi, kokiais būdais gauna pačią skaitomą lektūrą ir ar populiarėja garsinės knygos bei elektroniniai leidiniai? Konkrečių atsakymų ir tikslesnių, statistika paremtų duomenų apie tai neturėjome nuo 2015 m., kai VšĮ „Laikas skaityti“ iniciatyva buvo atliktas tyrimas „Lietuvių skaitymo įpročiai“ (atliko „Spinter tyrimai“). Kultūros ministerijos iniciatyva šių metų kovo 20– balandžio 5 d. rinkos analizės ir tyrimų grupė „RAIT“ surinko reprezentatyvių duomenų, o juos apibendrino tyrimų ir dizaino agentūra „The Critical“.

Kaip visuomenės gyvenimo būdo pokyčiai veikia skaitymą ir kas yra pagrindiniai skaitymo konkurentai, kiek Lietuvos gyventojų dalyvauja Vilniaus knygų mugėje, žino festivalius „Poezijos pavasaris“, „Open Books“ ar akciją „Tėčiai skaito vaikams“? Kviečiame bibliotekininkus, švietimo darbuotojus, literatūros srities nevyriausybinių organizacijų atstovus, švietimo ir kultūros politikos formavimo atstovus, studentus ir skaitymo skatinimo entuziastus praleisti popietę kartu ir sužinoti, kokios yra vyraujančios Lietuvos gyventojų nuostatos skaitymo tema ir pagrindinės motyvacijos skaityti.

Pristatymas vyks spalio 1 d. 15 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Konferencijų salėje V a. Sociologinio tyrimo „Lietuvos gyventojų skaitymo įpročiai“ duomenis ir ataskaitą pristatys agentūros „The Critical“ tyrėjai Rasa Goštautaitė, Eugenijus Kaminskis, Žemartas Budrys. Renginį ves kultūros žurnalistė Austėja Kuskienė. Taip pat dalyvaus kultūros viceministrė Daina Urbanavičienė, Skaitymo skatinimo programos kuratorė, patarėja Rūta Lazauskaitė.

Renginio partneris – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Maloniai kviečiame dalyvauti. Po renginio tyrimo ataskaita su priedais bus publikuota atskiru elektroniniu leidiniu.

Renginys bus transliuojamas tiesiogiai.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 1 d.
Laikas
15 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
tiesioginė transliacija
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorė
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“