Kaip mus rasti Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Dokumentinis filmas ir diskusija „Ar baltarusiai opozicionieriai vis dar gali tikėtis politinės užuovėjos Lietuvoje?“ 

2024 m. spalio 17 d. 18.30 val. – 21.00 val.

2020 m. Baltarusijoje po ginčijamų prezidento rinkimų, kuriuose autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka pasiskelbė užsitikrinęs šeštąją kadenciją, kilo masiniai protestai. Režimas ėmėsi represijų: buvo suimta daugiau kaip 35 000 protestuotojų, žmonės buvo išvaikyti jėga. Tuomet solidarizavomės su diktatoriaus užguita tauta ir suteikėme politinį prieglobstį jo stokojantiesiems.

Tačiau po Rusijos plataus masto karo Ukrainoje pradžios požiūris į baltarusius tarsi pasikeitė ir jų kovos už laisvę mes „nebeprisimename“ .

 Kokių iššūkių, susijusius su pasipriešinimu represijoms esant geopolitinei įtampai, patiria Lukašenkos režimui oponuojantys baltarusiai? Šį ir kitus klausimus aptars Baltarusijos žmogaus teisių aktyvistai ir temos ekspertai.

Spalio 17 d. 18.30 val. kviečiame į renginį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje „Ar baltarusiai opozicionieriai vis dar gali tikėtis politinės užuovėjos Lietuvoje?“. 

 Prieš diskusiją bus rodomas Cordelios Dvorák trumpametražis filmas „Jei eini per pragarą, nesustok“ (orig. „Wenn du durch die Hölle gehst, dann geh weiter“), kuriame užfiksuotas su autoritarizmu kovojančių žmonių ryžtas ir ištvermė. Šis renginys kviečia apmąstyti Baltarusijoje tebevykstančią kovą už demokratiją ir žmogaus teises besikeičiančiame pasaulio kontekste.

Renginio organizatorius VšĮ „Nepatogus kinas“. Rėmėjas – Goethe’s institutas Lietuvoje.

Norint dalyvauti seminare būtina išsiimti nemokamą bilietą ir jį parodyti atvykus. Nemokami bilietai čia.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 17 d.
Laikas
18.30 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2,5 val.
Dalyvavimas
nemokami bilietai čia
Organizatoriai
VšĮ „Nepatogus kinas“
Partneriai
Goethe’s institutas Lietuvoje
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ir festivalio svetainėje