Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. gegužės 30 d.

Kultūros naktis Nacionalinėje bibliotekoje

Birželio 7 d. Vilnius vėl įsižiebs vienai ypatingai nakčiai, nes kartu su vasara grįžta Kultūros naktis!

„Kultūros nakties“ festivalis švenčia aštuonioliktąjį gimtadienį ir ne vienus metus pritraukia per 150 tūkst. lankytojų. Šiemet festivalio metu mieste pinsis muzika, šokis, teatras, vizualusis menas ir jokių ribų neturintis menas.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka Kultūros nakčiai paruošė turiningą  programą. 

Šeimas su vaikučiais kviečiame net į tris renginius: lėlių spektaklį vaikams „Dramblys ir Pelytė“ pagal Mariaus Marcinkevičiaus kūrinius; kūrybines valandas „Naktelės žiedai“, kurias ves dailininkė Sigutė Chlebinskaitė; kūrybines dirbtuves mėgstantiems meistrauti „Vilkeliai-sukučiai-ūžės. Pasigamink vilkelį iš antrinių žaliavų“.

Daugiau informacijos apie šiuos renginius rasite čia:

Vakarėjant bibliotekos erdves užlies elektroninės muzikos garsai. Muzikinio projekto„UDK:78.983“ svečiai – šiuolaikinės elektroninės muzikos (IDM / techno) atstovai MigloJE, Ersha ir Five Step Path. Kviečiame paklausyti elektroninės muzikos talentų, o gal ir pašokti!

Birželio 7 d. vakarą bibliotekoje lankytojų lauks unikalus muzikinis-dokumentinis performansas „Skraidančios  raidės“. Jame dalyvaus  vienas žinomiausių Lietuvos perkusininkų, džiazo, šiuolaikinės muzikos atlikėjų kompozitorius ir pedagogas Arkadijus Gotesmanas. Idėjos autoriai: Lara Lempertienė ir Arkadijus Gotesmanas.

Daugiau informacijos čia:

Kviečiame apsilankyti ir parodose.

Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Retų knygų ir rankraščių skyrius jums parengė ekskursiją po parodą „Auksas ir notos: popierinių pinigų istorijos“.

Šiemet minime Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungos ir NATO 20-metį. Apie ilgą ir sudėtingą kelią, kurį, atkūrusi nepriklausomybę, nuėjo Lietuva siekdama integruotis į Europos Bendriją, jums pasakos „Paroda #mES20“. Daugiau informacijos:

Su jaunųjų menininkų kūryba galėsite susipažinti apsilankę Vilniaus dailės akademijos Fotografijos, animacijos ir medijų meno katedros magistrantų baigiamųjų darbų parodoje „Dezorientacijos tyrinėjimas: vizuali kelionė“. Ekskursiją po parodą ves jaunieji menininkai.

Tradiciškai Vilniaus trumpųjų filmų festivalis vėl kvies Kultūros naktį praleisti žiūrint lietuviškus trumpo metražo filmus! Programoje „Vilniaus labirintai“ žiūrovai matys tris lietuvių režisierių darbus: Gabrielės Urbonaitės vaidybinį filmą „Namo“ (2016 m.), Roberto Neveckos animacinį filmą „Sniego pastogė“ ( 2020 m.) ir Eitvydo Doškaus dokumentinį filmą „Čia buvo Vilnius“ (2022 m.).

Plačiau:

Išsamesnė programa ir nuorodos registracijai – priede (atsisiųsti PDF).

Iki pasimatymo Kultūros naktyje Nacionalinėje bibliotekoje!