Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Godos Raibytės-Aleksos „Kas vyksta kosmose?

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Goda Raibytė-Aleksa. „Kas vyksta kosmose?

Nuo seno žmonės žvelgė į dangų bandydami suvokti, kas vyksta ten, kur, atrodo, niekada nenukeliausi. Šiandien žmogus jau buvo Mėnulyje, netgi kone ištisus metus gyvena kosminėse stotyse ir nuolatos siunčia palydovus, kad šie tyrinėtų kosmoso erdves, kurių kol kas dar negali pasiekti pats... Kas gi ten vyksta?

Nors pažintinių knygų vaikams apie kosmosą nestinga, „Kas vyksta kosmose?“ išsiskiria naujumu ir aktualumu. Leidinyje ne tik pristatomi svarbiausi kosmoso srities atradimai – skaitytojai supažindinami ir su naujausiais atradimais, misijomis, sužino, kaip jų rezultatai praplečia jau sukauptą informaciją. Pasakojama, kaip lietuviai yra prisidėję prie įvairių kosmoso tyrimų. Keliamos ir daugelį jaudinančios temos: ar Žemei gresia kokia nors kosminė katastrofa? ar įmanoma jos išvengti? ar egzistuoja nežemiška gyvybė, kokia ji galėtų būti ir kaip jos ieškoma?

Kodėl visa tai reikia žinoti? Kodėl vaikai turėtų domėtis tuo, kas vyksta kažkur toli toli kosmose? Gražiai į šį klausimą atsako pati knygos autorė: „Visi protingi mokslininkai man kartoja: svarbiausia mokslu ir kosmosu sudominti vaikus. Nes jūs, vaikai, esate žmonijos ateitis, jūs būsite tie, kurie padarys kol kas neįsivaizduojamus dalykus. Jums gali net tekti atlikti svarbią misiją – išgelbėti Žemę!“

Tai labai įdomi knyga, skirta ne tik vaikams, bet ir visai šeimai.

Vaikams nuo 8 metų. 96 p. Išleido „Alma littera“.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.