Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Pavelo Kulikovo ir Viktorijos Ežiuko „Pingvinas Lituanicus, arba Lietuviško pingvino istorija“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Pavel Kulikov, Viktorija Ežiukas. „Pingvinas Lituanicus, arba Lietuviško pingvino istorija“

Kuris paukštis yra pripažintas Lietuvos nacionaliniu paukščiu? Tikriausiai visi atsakytų, kad gandras. Tačiau antroje vietoje tikriausiai galėtų būti.... pingvinas! Kodėl? Sužinosite perskaitę Pavelo Kulikovo knygą „Pingvinas Lituanicus, arba Lietuviško pingvino istorija“, kurioje autorius šmaikščiai, vaizdžiai ir jautriai pasakoja apie 8 pingvinus, gyvenančius Lietuvos jūrų muziejuje. Šie paukščiai pirmą kartą į muziejų atkeliavo 1978-aisiais, todėl per tiek metų įdomių istorijų, smagių nuotykių ir intrigų tikrai būta nemažai. Sužinosite, kad visi pingvinai, gyvenantys muziejuje, yra čia ir išsiritę. Jie gali būti draugiški, vaišingi, net aristokratiški, kiekvienas jų pasižymi savitu charakteriu. Knygoje rasite dar daug visokių įdomybių, ji praturtins ir apsilankymą muziejuje. Taip pat dar daugiau sužinosite apie pingvinus, jų rūšis, draugus ir priešus, kur kokia rūšis gyvena ir t. t.

Tai debiutinė P. Kulikovo, save vadinančio „truputį pingvinu“, knyga. Pingvinus jis pažįsta jau beveik du dešimtmečius, nes dirba Lietuvos jūros muziejuje – padeda jiems išvysti pasaulį, maitina, globoja, augina, o svarbiausia – žino ir gali papasakoti kiekvieno jų unikalią istoriją.

Knygą iliustravo dailininkė Viktorija Ežiukas.

Knyga „Pingvinas Lituanicus, arba Lietuviško pingvino istorija“ yra pretendentė į akcijos „Metų knygos rinkimai“ apdovanojimus vaikų kategorijoje.

Vaikams ir jaunimui nuo 7 metų. 96 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.