Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Tove Jansson. „Muminukas ir plėšikai“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Tove Jansson. „Muminukas ir plėšikai“

Muminukas toks geraširdis, kad priima visus svečius ir stengiasi, kad jo namuose jiems būtų gera ir jauku. Bet ne visi svečiai būna tokie pat malonūs... Štai šį kartą svečiai netgi labai įžūlūs, ir vargšas Muminukas nežino, kaip jais atsikratyti. Jo draugas Snifas turi galybę idėjų, kaip padėti Muminukui, tik ar bent viena iš jų gera?

Sąmojinga ir žaisminga pirmoji Tovės Jansson komiksų dalis, nukelsianti į spalvingą, jaukų, bet ir visokiausių kuriozų kupiną trolių Mumių pasaulį. Beje, autorė šiuos komiksus parašė ne švedų kalba. Gavusi užsakymą iš Didžiosios Britanijos leidyklos, parašė angliškai.

Vaikams nuo 6 metų. 56 p. Išleido „Nieko rimto“, iš anglų kalbos vertė Martyna Bražiūnaitė.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.