Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio tema – kova prieš blogį

Kaip atrasti gerų ir įdomių knygų, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Nuo šiol kiekvieną mėnesį mūsų svetainėje bei feisbuko paskyroje rasite knygų rekomendacijas tam tikra tema ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniems ar vyresniems paaugliams. Siūlysime naujų ir senų knygų, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių leidinių

Balandžio mėnesio tema – kova prieš blogį. Kviečiame skaityti.

Nizrana Farook. „Mergaitė, pavogusi dramblį“

Šiurpių nuotykių pilnas pasakojimas apie drąsą, draugystę, mergaitės siekį, kad pasaulis būtų geresnis ir teisingesnis, ir ką dėl to jai teko patirti, iškentėti, bet pagaliau sulaukti teisingo įvertinimo.

VAGILĖ. MAIŠTININKĖ. PLĖŠIKĖ. DIDVYRĖ?

Čaja – drąsi ir ryžtinga mergaitė. Ji apiplėšinėja turtinguosius, nes nori padėti skurdžiai gyvenantiems savo kaimelio žmonėms. Paprastai ji išsisuka iš bet kokios padėties, bet karalienės brangenybių vagystė – kas kita... Negana to, per ją nukenčia ir artimiausi žmonės.

Bėgdama nuo persekiotojų, pavagia karaliaus dramblį, tada prie jos prisideda draugai, ir jie, braudamiesi per džiungles, kur tyko įvairiausi pavojai ir bręsta revoliucija, žengia į naują kelią...

Iš kaimo ji pabėgo kaip vagilė, o grįžus viskas ima keistis...

Vaikams nuo 8 metų. 240 p. Iš anglų k. vertė Daiva Krištopaitienė.

Lois Lowry. „Suskaičiuotos žvaigždės“

Šioje Newbery medaliu apdovanotoje knygoje pasakojama apie drąsią dešimtmetę danę Anemariją Johansen. Per karą 1943 m. ši mergaitė nepabijojo vokiečių ir padėjo išgelbėti ne tik geriausią savo draugę, bet ir daug kitų žydų. Parašyti pasakojimą autorę įkvėpė tikra istorija. „Suskaičiuotos žvaigždės“ – tai jaudinanti visas kliūtis įveikiančios draugystės, drąsos ir žmoniškumo pamoka.

Vaikams ir jaunimui nuo 9 metų. 144 p. Iš anglų k. vertė Sigitas Parulskis.

Jan Guillou. „Blogis“

Erikas auga neįprastoje šeimoje: jo motina švelni, jautri, turinti polinkį į meną, o tėvas – sadistas, nuolankų sūnų auklėjantis smurtu. Bet laikas bėga, aplinkybės keičiasi ir Erikas pasipriešina blogiui.

Jaunimui nuo 16 metų. 288 p. Iš švedų k. vertė Agnė Kudirkaitė-Ydrauw.

Knygas rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.