Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis „Marmiai: burokėlių čempionatas“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, padėsianti nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kas mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis „Marmiai: burokėlių čempionatas“

Indrės ir Martyno Pavilonių kūrybinis duetas vėl kviečia į Martvudo girią. Čia sutemus karaliauja paslaptingos, bet visai nepiktos juodos nakties būtybės marmiai (pasak autorių, šie nepaprasti veikėjai juodi, nes gimę iš neaiškių nakties šešėlių).

Šį kartą marmiai ruošiasi svarbiausiam metų įvykiui – daržovių čempionatui. Renginys tikrai ypatingas – krautuvėlėje ištuštėja prekių sodininkams lentynos, marmiai suskumba sandėliukuose ieškoti laistytuvėlių, stebėti, kokie žadami orai, bei nekantraudami laukia užduoties, kokią šiemet daržovę auginti ir pateikti reikliai komisijai vertinti.

Kas laimės, o kam teks bandyti dar kartą? Sužinosit perskaitę šią, jau penktą, kūrėjų knygelę. Skaitytojai pamatys, kad ir marmiams nesvetimos žmogiškos savybės nekantrumas, puikybė, tingumas – tai iššūkiai, lydėsiantys marmius rungiantis dėl gražiausio išauginto burokėlio. Jaunieji skaitytojai kartu su marmiais patirs ir išmoks, kad, ko nors labai norėdamas, turi stengtis, išmokti kantrybės, nesipuikuoti ir nepasiduoti ir tikrai neverta nusiminti nepasiekus trokštamo rezultato. Ir tikrasis laimėjimas gerokai daugiau nei medalis ant kaklo.

„Marmiai. Burokėlių čempionatas“ jau penktoji šio kūrybinio dueto knygelė. Skaitytojai tikriausiai prisimena pirmąsias I. Pavilonytės ir M. Pavilonio knygeles – „Marmiai. Olis ir dažų kibirėlis“ (apie kitoniškumą ir baimę būti savimi) arba „Marmiai ir džiaugsmo fabrikėlis“ (joje labai svarbios gerumo ir džiaugsmo temos).

M. Pavilonis už iliustracijas knygai „Marmiai. Olis ir dažų kibirėlis“ pelnė kasmetinių Jungtinės Karalystės knygų iliustruotojų apdovanojimų „The Cheltenham Illustration Awards 2019“ prizą. O prestižinis dizaino leidinys „Lürzer’s Archive“ M. Pavilonį dvejus metus iš eilės atrinko į geriausių pasaulio iliustruotojų sąrašą.

Vaikams nuo 4 metų. 48 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.