Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio tema – vikingai!

Kaip atrasti gerų ir įdomių knygų, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Kiekvieną mėnesį mūsų svetainėje bei feisbuko paskyroje rasite knygų rekomendacijas tam tikra tema ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniesiems ar vyresniesiems paaugliams. Siūlysime naujų ir senų knygų, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių.

Balandžio mėnesio tema – vikingai!

Kunnas, Mauri. Vikingai puola!

Dailininkas ir puikus pasakotojas Mauri Kunnas knygelėje paseks kelias vikingų sagas, sukurtas senovės skandinavų sagų dvasia. Čia sutiksime drąsių karių ir keliautojų, kaip Gunaras iš Avinų fiordo, berserkas Erikas ar Sigą Sapnaregį, sumanią mergelę Osę ir net namų besiilginčią karvutę Smilgelę.

Be to, knygoje „Vikingai puola“ rasite ir tikrų žinių apie vikingų laivus, namus ir miestus, apie jų gyvenimą ir papročius, dievus ir karalius.

Vaikams nuo 3 m. 52 p. Iš suomių k. vertė Viltarė Urbaitė. Išleido „Versus Aureus“.

Neil Gaiman „Odas ir šerkšno milžinai“

„Odas ir šerkšno milžinai“ – miela, ilgesinga ir smagi istorija, kviečianti į pašėlusią, magišką kelionę milžinų ir dievų žemėn. Šioje knygoje – ne tik įprasta vikingų berniuko Odo kasdienybė, bet ir stebuklais alsuojantys, kalbantys gyvūnai bei nekasdieniai jų nuotykiai.

Netekęs tėvo per nelaimingą atsitikimą, atėjus nesibaigiančiai žiemai, Odas paliko patėvio namus. Kai patyręs daug nuotykių pagaliau grįžo, vis dar kuklus, bet jau žinodamas, kas yra sėkmė, jam nebegrėsė būti užguitam pašaipių bendraamžių.

Vaikams nuo 7 m. 120 p. Iš anglų k. vertė Emilija Ferdmanaitė. Išleido „Bonus Animus“.

Dan Smith „Vilkė“

Ilva išgirsta, kaip nužudoma jos mama... Bet dabar ne laikas ašaroms ir savigailai. Mergaitė tiki, kad jos lemtis – atkeršyti ir apginti mamos vardą. Svetimame krašte laukia daug pavojų. Ar čia galima kuo nors pasitikėti? O gal geriau į išgyvenimo kelionę leistis vienai?

Ilva bebaimė. Ilva drąsi. Ilva ryžtinga. Ilva yra vikingė.

Ir ji pradeda kurti savo legendą.

Oda po truputį pasidengs šerkšnu, gūsingas vėjas įsivels į plaukus, kojos klimps į gilų sniegu nuklotą taką, sraunios upių dainos ir medžių raudos suvirpins mintis. Įkvėpk ir klausykis. Iš tikrųjų išgirsk drebančią žemę jojant žirgams, galimų priešų sukurtą laužą, pokalbius, artėjančios vilkų gaujos alsavimą.

Įsitaisyk patogiai, nes jaudinantis, nenuspėjamas ir įtemptas žygis prasideda.

Vaikams ir paaugliams nuo 11 m. 256 p. Iš anglų k. vertė Inga Tuliševskaitė. Išleido „Nieko rimto“.

 

Knygas rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.