Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio tema – melagiai

Kaip atrasti gerų ir įdomių knygų, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Kiekvieną mėnesį mūsų svetainėje ir feisbuko paskyroje rasite knygų rekomendacijas tam tikra tema ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniems ar vyresniems paaugliams. Siūlysime naujų ir senų knygų, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių.

„Juokų ir melų pasakos“

Pačios smagiausios lietuvių liaudies pasakos, iliustruotos Gretos Alice!

Vienose jų melagiai rungiasi, kas geriau pameluos, prigalvos nebūtų dalykų, taip parodydami savo fantaziją ir kūrybingumą. Kitose susitinka skirtingo statuso žmonės, pavyzdžiui, bajoras ir valstietis, ir paaiškėja, kad turtai ne visada suteikia daugiau proto – pasakoje išmintis nugali pinigus. Dar kitur kareivis pas šykščią senę išverda sriubą iš kirvio, o apgautas brolis gudrumu atsiima teisėtą palikimą. O kur dar žmogaus apgautas velnias! Taigi pasakose visuomet laimi teisybė, gudrumas ir gera širdis.

Vaikams nuo 5 metų. 88 p. Išleido „Alma littera“.

Vytautė Žilinskaitė. „Melagių pilis“

Mažasis Dinas meluoja mamai, meluoja visiems. Vieną dieną per tuos melus Dinas pakliūva į didelę bėdą – keistuolio vežėjo įtikintas sėda į jo karietą ir nuvažiuoja tiesiai... į Melagių pilį. Ten Dinas patiria, kaip nesaldu pačiam būti apgaudinėjamam ir kaip sunku ištrūkti iš melo pinklių.

Nuotykių kupina Vytautės Žilinskaitės istorija vaikams atgyja iš naujo su šiuolaikiškomis ukrainietės dailininkės Olgos Degtiarovos iliustracijomis.

Vaikams nuo 6 metų. 48 p. Išleido „Alma littera“.

Emily Lockhart. „Melagiai“

Privati sala.

Nepaprasta, mąsli mergina.

Ypatingas, nepalenkiamas vaikinas.

Keturi neišskiriami draugai – melagiai –

ir pražūtinga jų istorija.

Maištas. Nelaimė. Paslaptis.

Melas.

Tikra meilė.

Tiesa.

Skausmas.

Jeigu kas nors tavęs paklaus, kaip ši istorija baigėsi, – tiesiog nesakyk!

Paaugliams nuo 14 metų. 256 p. Iš anglų k. vertė Rita Pilkauskaitė. Išleido „Baltos lankos“.

Knygas rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.